Jöjj, kedvesem - feledhetetlen slágerekkel hívogatja a közönséget a Country Arrabona


2012-06-15 19:02:01  | cikk: mo  | 


Jöjj, kedvesem - feledhetetlen slágerekkel hívogatja a közönséget a Country Arrabona főképe
Szebb időjárást nem is kívánhattak volna a szervezők a mai estére: a kellemes hőmérséklet, a lágy napsütés biztosan sokaknak meghozza a kedvét ahhoz, hogy ellátogassanak a 22. Pápai Játékfesztivál megnyitóünnepségére. Tegnap és ma már több program megvalósult: nyílt Retro-játék kiállítás a Somogyiban, a Kékfestő Múzeumban értékes néprajzi anyagot, a Győry-gyűjteményt csodálhatjuk, ma megtartották a hagyományos óvodapedagógiai konferenciát és jubileumi kiállítást nyitott a Pápai Bélyeggyűjtő Szakkör.

Ezekben a percekben a Fesztiválsátor színpada dübörög a győri Country Arrabona zenekar alatt. A hattagú együttes 2009-ben alakult, céljuk, hogy a magyar zenei hagyományokat továbbvigyék, s hogy a fiatalok is megismerjék azokat a kultikussá vált dalokat, amelyek - mondhatni - a magyar könnyűzenei élet alapköveivé váltak – tudtuk meg Kosztya Lászlótól, a zenekar lovászpatonai származású énekesétől. A Country Arrabona zenekar tagjai élőzenés koncertjeinkkel szeretnének hozzájárulni a magyar zenei élet színvonalának emeléséhez és biztosítani a kikapcsolódni vágyó közönség számára a minőségi szórakoztatást szakmailag felkészült, képzett zenészek által. Pápai koncertjükön olyan népszerű slágerekkel csalogatják a közönséget, mint a Fonográf feledhetetlen dalai (Levél a távolból, Jöjj, kedvesem, Lökd ide a sört!), elhangzott a Bojtorján Csavargó dala és a 100 Folk Celsius fülbemászó slágerei, a Lakótelep vagy a Drága otthon. Nem véletlen, hogy az együttes Fonográf-dalokat is játszik, hiszen a magyar könnyűzene történetének népszerű zenekarának dobosa gyakori vendég a győri együttes koncertjein. Kosztya Lászlóék két évvel ezelőtt ismerkedtek meg Németh Oszkárral, a Fonográf egyik tagjával. A pápai alkalmon is hitelesebben szóltak a Fonográf-dalok, hiszen a legendás együttes dobosa itt is fellép a Country Arrabona koncertjén.  

A 22. Pápai Játékfesztivál nyitóceremóniájára még mindig nem késő elindulni. A Pápai Fúvósok Egyesülete 19.30-tól térzenével csalogatja a közönséget, a fesztiválmenet 20 órakor indul a Bajvívó térről, 20.15-től pedig a Dumaszínház művészei fokozzák a hangulatot. A Játékfesztivált dr. Kovács Zoltán nyitja meg, este a Punanny Massif koncertje várja a fiatalokat. 

Képek:

A zenekar tagjai:

Fehér Gábor – billentyű, tangóharmónika, ének
Kondor Ákos – gitárok, ének
Kosztya László – gitár, hegedű, bendzsó, ének
Korsós György – basszusgitár
Czoma Gergely – pedálos steel-gitár
Végh Ernő – dobok, ritmushangszerek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!