Az utolsó csoportmeccs: Norvégia – Ausztria


2009-08-16 18:35:27  | cikk:  | 


Szlovénia és Spanyolország sem tudott megálljt parancsolni a norvég válogatottnak, akik az eddig még nyeretlen Ausztriával meccseltek. Érdekesség, hogy ez volt az első olyan találkozó, amelyen nem női bíráskodás folyt. Az osztrák csapat tehát első győzelmére készült. A mérkőzés elején elhúzott 3 góllal az osztrák alakulat, ezt a hátrányt az északiaknak a félidő közepére sikerült ledolgozni, 5-5-öt mutatott ekkor az eredményjelző. A norvégok a 22. percben 9-8-nál vezettek először a találkozón. Ezt az előnyt sikerült a félidő folytatásában növelni, és 16-11-es állásnál vonultak öltözőbe a csapatok. A későbbiekben csak annyiban változott a játék képe, hogy a norvégok tovább növelték előnyüket, a 40.percben már 7 találat volt a különbség, kényelmesen dőlhetett hátra Valeri Putans csapata. A sógorok még vészkapussal is próbálkoztak az utolsó percekre, ám ez sem segített. A végjáték is norvég parádét hozott, 32-23-mal zárult a kétszer harminc perc. A meccs legjobbjai a skandinávoknál Amanda Kurtovic, az osztrákoknál a kapus Julia Hämmerle lett.

Az Eb-hez kapcsolódó hír még, hogy a magyar válogatott a középdöntőben augusztus 18-án kedden 19 órai kezdettel a pápai Sportcsarnokban lép pályára.

További eredmények:

Oroszország – Németország 31-33
Szerbia – Lengyelország 29-29

Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!