Ökoiskola lett a Munkácsy


2012-06-15 12:30:02  | cikk: mo  | 


Ökoiskola lett a Munkácsy főképe
A város több általános iskolája, köztük a Munkácsy Mihály Általános Iskola is pályázott ebben a tanévben az „Ökoiskola” címre. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kiírt pályázaton sikeresen szerepelt a tókerti iskola, az „Ökoiskola” címet hivatalosan múlt hétvége óta tudhatja magáénak.
A Munkácsy iskola minidig nagy hangsúlyt helyezett a diákok környezettudatos nevelésére. A pedagógusok évek óta energiatakarékosságra, környezetvédelemre és tisztaságra nevelték a tanulókat, s ezt a nevelő tevékenységet most már hivatalos irat is bizonyítja. Egyházi Viktorné elmondta, amikor tavaly decemberben átadták az iskola új épületét, úgy gondolták, a megújult intézményhez jár a nemes cím. Az igazgatónő azonban hozzátette, korábban is igyekeztek megfelelni a pályázat támasztotta feltételeknek.
Peng Gyula, a tanári ökocsoport vezetője érdeklődésünkre elmondta, a pályázathoz el kellett készíteni egy programot, mely tartalmazta az idei évben megvalósítandó foglalkozások, rendezvények sorát. A tanulókat a legkülönfélébb foglalkozások várták ebben a tanévben. Felállítottak egy akváriumot az aulában, volt projekthét a vízzel és annak megóvásával kapcsolatban, veteményest alakítottak ki az intézmény udvarán és még komposztáltak is a gyerekek. Varga Rebeka, az Öko Diákönkormányzat elnökhelyettese elmondta, mindig nagy sikert arat a diákok körében a papírgyűjtés, de odafigyelnek a szelektív hulladékgyűjtésre is és egy használt elem gyűjtő ládát is kihelyeztek az Öko-faliújság alá. Varga Rebeka szerint minél több diáktársuknak meg kell tanulnia okosan gazdálkodni az energiaforrásokkal, mivel generációjuknak és az utánuk következőknek csak akkor lehet jövőjük.
Az ÖkoDök elnöke hozzátette, nagy gondot fordítanak az energiatakarékosságra és a tisztaságra is. Nagy Kitti úgy fogalmazott, energia és tisztasági őrjáratokat szerveznek az iskolában, ami annyit jelent, hogy időről időre végigszaladnak a tantermeken, leellenőrzik, hogy le vannak- e kapcsolva a villanyok, és megnézik a mosdókat is, hogy nem folyik-e véletlenül a víz.
Az „Ökoiskola” cím ezentúl kötelez. Egyházi Viktorné hangsúlyozta, megkezdett programjaikat szorgalmasan folytatják a jövőben is, sőt a következő tanévben újabb ökoprogramot állítanak össze, hogy eséllyel pályázhassanak az örökös „Ökoiskola” cím elnyerésére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!