Két napig a sporté volt a főszerep az Erkelben


2012-06-15 11:57:34  | cikk: Babos Petra  | 


Két napig a sporté volt a főszerep az Erkelben főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában már hagyomány, hogy a nyári szünet előtti napokban egész délelőttös sport programokat szerveznek a diákok legnagyobb örömére. A tanév során is számos területen kapnak lehetőséget a diákok edzésekre, megmérettetésekre, versenyekre, ám ezen a tanév végi, valamennyi tanulót megmozgató rendezvényen egyszerre mérheti össze tudását, tehetségét az intézmény népes diákserege.
- Szerdán az alsó tagozatosok versengtek, akiket a rossz időjárás sem zavart. Az iskola tornatermében 20 fős csapatokkal az 1-2. évfolyamosok, majd a 3-4. évfolyamosok Nagy Sorversenyét tartották a felső tagozatos testnevelők vezetésével. A rendkívül izgalmas váltó versenyt 6 állomásból álló pálya követte, ahol zsákban futás, kosárlabda-, kislabda dobás, ugrókötelezés, hulahopp karikázás és a bukfencezés mindenki számára változatos mozgási lehetőséget kínált. Ezeken az állomásokon kuponokat gyűjthettek a diákok kimagasló teljesítményükkel, amelyeket délután a diákönkormányzat segítségével és szervezésében beválthattak egészséges édességekre, matricákra, játékokra. A színes programba minden évben bekapcsolódik a tűzoltóság és a rendőrkapitányság is. Nagyon fontos, hogy a gyermekek minél természetesebben tekintsenek az ő tevékenységükre, érezzék a munkájuk jelentőségét. A csoportos látogatásokon nem csupán elméleti oktatásban részesülhettek, hanem a gyakorlatba is bevonták az ifjúságot. Így átélhettek egy éles riasztást a tűzoltóságon, valamint bemehettek az előállító szobába a rendőrségen. A kitöltött és értékelt tesztek is bizonyítják, hogy rengeteg új ismerettel gazdagodtak - ismertette a tartalmas programot Ludvig Andrea szabadidő-szervező.
Nemes István igazgatóhelyettes hírportálunk kérdésére elmondta, csütörtökön a felső tagozatosok vettek részt a sportnapon. Az időjárás lehetővé tette az udvaron található pályák használatát, így az összes sportolásra alkalmas helyet mozgással tölthették meg. A tanulók dekázhattak, célba dobhattak, kötelet mászhattak, de lajhár-és kötél mászásban, valamint súlyhordásban is összemérhették gyorsaságukat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!