A megyei munkáról beszélt Orbán Imre


2012-06-14 20:06:07  | cikk: mo  | 


A megyei munkáról beszélt Orbán Imre főképe
A megyei közgyűlésben végzett munkájáról tartott sajtótájékoztatót Orbán Imre, a Jobbik megyei képviselője. A politikus napirend előtti felszólalásában a Veszprém Megyei Földvédő Bizottság felállítása kapcsán az 1085/2012. (III. 30.) kormány határozatra hivatkozott, amely a termőföld tulajdonjogának megszerzését korlátozó jogszabályi rendelkezések kijátszására irányuló szerződések – azaz a zsebszerződések – felszámolásáról szól. Orbán Imre tájékoztatott arról is, két lehetőségük van: szeptemberben önálló képviselői indítványban kezdeményezni a bizottság felállítását, vagy a jobbik mezőgazdasági kabinetje hozza létre a bizottságot megyei szinten.
A jobbikos megyei képviselő kérdéseket tett fel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének, dr. Töreki Sándor r.ezredesnek. Kérdései – egyebek mellett – az üres végrehajtói státuszok feltöltésére, a túlórák pénzben történő megváltására, a tiszti és tiszthelyettesi életpályamodell helyzetére, a korkedvezményes nyugdíj kapcsán aktiválásukat kérő személyek  számára és az „egyenruhás bűnözésre” utaltak. Orbán Imre megjegyezte, a rendőrfőkapitánytól a helyzetnek megfelelő, korrekt tájékoztatást kapott.
A jobbikos politikus a rendőrségi beszámolóhoz kapcsolódóan elmondta, annak, hogy a rendőrség nincs irigylésre méltó helyzetben, több oka van.
- Egyik legsúlyosabb oka: a 2006-os véres tömegoszlatások óta cipelt bizalmi válság, melyre a rendészeti kormányzat nem akarja, vagy nem tudja megtalálni a választ. Másik súlyos ok, hogy jelen pillanatban csak papíron létezik rendészeti életpálya modell. Szeretnénk, ha lenne egy, a rendőri alapképzéstől egészen a nyugdíjig terjedő képzési rendszer. A harmadik súlyos ok, hogy ellentmondások vannak a rendvédelmi szervek, ezen belül is a rendőrség finanszírozását illetően. Míg a terrorelhárítás és a készenléti rendőrség szinte korlátlan anyagi lehetőségekkel rendelkezik, addig a megyei és városi kapitányságok pénzeszközei igen szűkösek – hangsúlyozta a képviselő.
Orbán Imre hozzátette, a főkapitányi beszámolót tudomásul vették, annak elfogadása ellen nem emeltek szót, azonban igen szavazatukkal nem legitimálják a Belügyminisztérium vezetőinek alkalmatlanságát és rendőrellenes politikáját. Éppen ezért a Jobbik tartózkodott a szavazásnál.
A jobbikos politikus beszélt arról is, hogy két módosító indítványt nyújtott be ahhoz a nyilatkozathoz, melyet a köztársasági elnök felhívására tett közzé a Veszprém Megyei Közgyűlés. A sajtóközleményben a közgyűlés arról tájékoztat, hogy elítéli az elmúlt napokban dr. Schweitzer József, veszprémi születésű világhírű tudós, nyugalmazott országos főrabbi ellen irányuló atrocitást. Orbán Imre kiegészítésként hangsúlyozta, a közgyűlés a megye valamennyi polgárának nevében „álljon ki a határon túli magyarok mellett, különös tekintettel a temerini fiúkra, akik közel nyolc éve raboskodnak koncepciós per által elítélve szerb börtönökben”. A másik módosító indítványban a Jobbik arra tett javaslatot, hogy a közgyűlés álljon ki a „nemzetben gondolkodó magyarságot folyamatosan sújtó kettős mérce, valamint nemzeti jelképeink ellen irányuló fizikai és verbális támadások ellen."

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!