Népszerűek voltak az idei Allegro Napok rendezvényei


2012-06-12 19:55:32  | cikk: Babos Petra  | 


Népszerűek voltak az idei Allegro Napok rendezvényei főképe
Az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény az idei évben is megrendezte az Allegro Napokat május 14. és június 9. között. A közel egy hónapos programban közel 300 diák vett részt Pápáról és a környékéről. Az értékeléséről Hegedüsné Szabó Éva igazgatóhelyettes számolt be hírportálunknak.
- Az Allegro Napok május 14-én a tánc világnapja alkalmából meghirdetett regionális képzőművészeti kiállítással kezdődött meg a Pedagógus Művelődési Házban. Nagy örömünkre az idei évben 102 pályamunka érkezett be, melyet Drabant András és Tóth Kálmán művésztanárok értékelték. A homokbödögei művészeti alapiskolát és növendékét Darabont Mónikát különdíjban részesítette a zsűri. Még aznap délutánra hirdettük meg azt a versmondó versenyt, amelyre 20 diák nevezett. Kötelező versek a pápai kötődésű Weöres Sándor költeményei voltak, s ezenkívül egy szabadon választott verset szavaltak el a diákok. A tanulók három korcsoportban versengtek, a zsűri, Kövy Rózsa és Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna tanárnő, Téglás Boglárkát, Mezőfi Grétát, Böröcz Mátét arany minősítéssel jutalmazta. Május 16-án házi zenei versenyt tartottunk, ahol 23 fő zongorista és 35 fő fúvós mérte össze tudását. Május 18-án csodálatos zenei élményben lehetett részünk, ugyanis népdaléneklési versenyen vehettek részt az érdeklődők, melyen rábaközi népdalok voltak a kötelezőek, valamint 2 szabadon választott népdalt kellett előadni. A legjobbak arany, ezüst és bronz minősítésben részesültek. Név szerint kiemelem Sántha Flóra és Bóka Kristóf tanulókat, akik a felső tagozatos kategóriában nyújtottak kiemelkedő énekprodukciót. Ezeknek a versenyeknek a Pedagógus Művelődési Ház adott otthont, amely már több mint 10 éve lát minket szívesen minden évben az Allegro Napok keretein belül. Köszönöm nagyon a lelkes diákoknak és persze pedagógusoknak a felkészítést, az odaadó munkát, s azt, hogy végigizgulták a szerepléseket így a tanév vége felé is - mondta az igazgatóhelyettes.
Végül hozzátette, a rendezvény folytatásaként június 2-án gyermeknapra invitálták a gyerekeket és szüleiket a Malom-tóra, ahol az ügyességi versenyek mellett zene, tánc és jó hangulat várt mindenkit. A nem épp kedvező időjárás ellenére 400-nál több látogatója volt a gyermeknapnak, ahol fellépet a szanyi néptánctagozat, akik utánpótlásai a szanyi Bokréta Néptáncegyüttesnek, a moderntánc tagozat, a Sindő Népzenei Együttesünk, a fúvós zenekar. Egész nap kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek, majd tombolasorsolással koronáztuk meg a napot, melyeken szép ajándékokat tudtunk átadni több pápai vállalkozó felajánlásából - tudtuk meg Hegedüsné Szabó Gabriellától.
A nagyszabású Allegro Napok táncgálával zárult a Rebel Lion TSE-vel közös szervezésben június 9-én, szombaton, amikor is 86 allegrós növendék lépett színpadra.  

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!