A gyermektábort nem akadályozza a leltár - jól halad az állományellenőrzés a könyvtárban


2012-06-12 11:48:11  | cikk: mo  | 


A gyermektábort nem akadályozza a leltár - jól halad az állományellenőrzés a könyvtárban főképe
A teljes körű állományellenőrzés miatt a Jókai Mór Városi Könyvtár hagyományos gyermektábora nem marad el – jelentette ki dr. Hermann István ma délelőtt. Az intézmény igazgatója és a dolgozók is ragaszkodnak a tábor megszervezéséhez, hiszen – ahogy fogalmazott – a gyermekből lesz később az olvasó. Hermann István érdeklődésünkre elmondta, a könyvtár törvényi kötelezettségének eleget téve kezdett bele a közel 120 ezres állomány ellenőrzésébe. A hosszú szervezés és előkészítés után június elsejével indult meg a munka, a könyvtár dolgozói hármas csoportokban végzik a nem kis fizikai és komoly összpontosítást igénylő feladatot. A köteteket kézbe veszik, vonalkód-leolvasó és számítógép segítségével visszakeresik, majd visszahelyezik a polcra. Herman István közölte azt is, a munka jó tempóban, kiválóan halad. Az első négy napban mintegy 22 ezer dokumentumot leltároztak be az intézmény munkatársai. Az igazgató hozzátette, a teljes körű állományellenőrzés a kitűzött határidőre, azaz július végére befejeződhet.
Hermann István megjegyezte azt is, a hét végére végeznek a gyermekkönyvtári dokumentumok leltározásával, így a tábor programjainak lebonyolítását az állományellenzőrzés nem gátolja. A gyermektábor június 18-án indul és két hétig tart. Hermann István hangsúlyozta azt is, a tábort mindig úgy szervezik meg, hogy annak foglalkozásain a résztvevők ne csak a könyvvel, az irodalommal ismerkedhessenek. Az olvasás megkedveltetésén túl a könyvtárosok szórakoztató és játékos programokat is kínálnak a gyerekeknek. A táborba még mindig várják az olvasni szerető vagy csak kikapcsolódni vágyó résztvevőket. Érdeklődni lehet a Jókai Mór Városi Könyvtárban és elérhetőségein. 
A könyvtár honlapja itt érhető el.http://www.jmvk.papa.hu/

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!