Vathy Zsuzsa dedikált Pápán


2012-06-10 14:44:51  | cikk: mo  | 


Vathy Zsuzsa dedikált Pápán főképe
Az ünnepi könyvhét alkalmából hívta találkozóra olvasóit Vathy Zsuzsa az egyik bevásárlóközpont könyvesboltjában. A pápai származású írónő a Columbo autója című kötetét dedikálta a találkozón. A programon Unger Tamás is köszöntötte az írónőt. Kiemelte, az ünnepi könyvhét programjai lehetőséget biztosítanak az olvasóknak arra, hogy találkozzanak kedvenc íróikkal. Hozzátette, mindig örömmel tölti el, ha egy pápai kötődésű író visszatér a városba. Az alpolgármester elmondta azt is, Pápa még mindig a Dunántúl Athénja és a pápai írók erőteljesen képviselik ezt az ideát. De nemcsak ezt, hanem azt is, hogy egy kicsit mindenki pápai.
Vathy Zsuzsa új könyvében egy cigány fiú sorsát foglalta kötetbe. A szerző érdeklődésünkre elmondta, a cigányság fogalmával és kultúrájukkal tulajdonképpen Pápán találkozott először. Ám a gondolat, hogy írjon róluk, csak később fogalmazódott meg benne. Hosszú éveken keresztül élt Budapesten, a Ferencvárosban és még soha nem látogatott el a kerület emblematikusnak tartott Dzsumbuj nevű részébe. Néhány éve a Nők Lapjának írt egy sorozatot a környékről, s ekkor adták az ötletet, hogy látogasson el a Mester utcai iskolába, ahova többnyire roma gyerekek járnak. Így talált rá a tizenkilenc éves Rolandra. Az ő és családja történetét meséli el Vathy Zsuzsa.
A mulatságos és keserű történeteket egyaránt tartalmazó kötet dedikálásán Vathy Zsuzsa úgy fogalmazott, ajánlja könyvét mindazoknak az értelmiségieknek, akiknek lehet szerepük abban, hogy a cigányság és a magyarság közötti ellentétek enyhüljenek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!