Iparos családi nap a Malom-tónál


2012-06-09 23:21:34  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Iparos családi nap a Malom-tónál főképe
A változékony időjárás és a futó záporok sem vették el a kedvét azoknak az érdeklődőknek, akik kilátogattak ma a Malom-tó Horgász-és Szabadidőparkban megrendezett hagyományos iparos és családi napra. A Pápa és Térsége Ipartestülete szervezésében megvalósuló színes programkavalkád horgászversennyel kezdődött, majd 10 óra után Szabó Tibor, az Ipartestület elnöke köszöntötte a megjelenteket.
- Idén 126 éves a Pápa és Térsége Ipartestülete. Az iparos és családi nap megrendezése már régi hagyomány szervezetünknél, amely közel 350 iparost ölel fel. Nagyon fontosnak érezzük, hogy a lakossággal jó kapcsolatot ápoljunk, ezért is hirdettük meg a programot, mint családi napot is. Rendezvényünk egy korábbi vendége szerint, hogyha egy országban baj van, akkor apró tüzeket kell gyújtani azért, hogy a tűz mellé leülhessenek az emberek melegedni. A tüzet aztán ápolni kell, és a tűz melegénél az emberek elkezdenek beszélgetni. A mai felgyorsult világban nincs ideje már az embereknek erre, ezért is ez a mai nap célja, hogy mindenki jól érezze magát, kikapcsolódjon és egy jót beszélgessen - mondta Szabó Tibor.
Az elnök érdeklődésünkre elmondta még, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is sok tagja van a testületnek, s reméli, hogy a jövőben nőni fog a számuk, majd hozzátette: Isten áldja a tisztes ipart!
Az egész napos rendezvényen részt vett Németh László, az IPOSZ országos elnökségi tagja is, aki a pápai iparos napot egyedülállóként emelte ki az országban, mivel ilyen nagyszabású összejövetelt kevés helyen rendeznek.
A megnyitót a Kolping családi énekkar, majd az egyházaskeszői felnőtt kórus produkciója, Varga Renáta zumba showja és Piller Károly musical előadása követte. A családi nap programjainak színvonalát látványos rendőrségi-és kommandós, valamint salsa, kick-és thai box bemutató is emelte.
Az ebédhez nosztalgia zene szólt, melyet a Mozaik Duó szolgáltatott. A finom pörkölt, a cicege és a halászlé elfogyasztása után Kasza László és a nyárádi énekkar összeállítása szórakoztatta a jelenlevőket, majd Mózes László tangóharmonikás önálló műsora következett.
Hírportálunk kérdésére a négytagú Kovács család elmondta, hogy rendszeresen kijár az iparos napra, mivel a családból mindenki megtalálja a számára legkedvesebb programot. Mint mondták, jó dolog egy kellemes napot eltölteni a szabadban, s közben színes programokon részt venni.
A kellemes nyári délután során színpadra léptek még a homokbödögei AMI néptáncosai, a bakonyjákói vegyeskar és Cecília Lundberg is. A rendezvény ideje alatt kísérőprogramként kisállat simogató, kézműves-és ügyességi játékok, ugrálóvár, pónilovaglás, arcfestés, csúszda, tűzoltó-és rendőrségi bemutató, valamint vérnyomás-és vércukorszint mérés várta az érdeklődőket, az Acsády Ignác Szakképző Iskola és Kollégium, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola, a Pápa és vidéki iparosok és a Bakonyalja Népművészeti Egyesület pedig kiállítással rukkolt elő.
A családi nap Greznár Zoltán mesterprímás és népi zenekarának talpalávalójával zárul az esti órákban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!