Környezetvédelmi világnapot ünnepeltek a Csókai Óvodában


2012-06-06 20:17:54  | cikk: Babos Petra  | 


Környezetvédelmi világnapot ünnepeltek a Csókai Óvodában   főképe
A Csókai Óvodában mindig is nagy figyelmet fordítottak az óvónők a környezeti nevelésre. Így tesznek egész évben, a zöld ünnepek sorában fontos szerepet kapott a víz világnapja, a madarak és fák napja, a föld napja és a környezetvédelmi világnap is, amely a nevelési év utolsó ünnepe. Tegnap délután a szeles, hűvös idő ellenére az óvoda udvarán játékos, vidám feladatokkal tették még színesebbé ezt a világnapot is, melyre a szülőket is invitálták.
- Nagyon fontosnak tarjuk, hogy a gyerekek megismerkedjenek a környezettudatos életmóddal. Napi életükben is takarékoskodnak a vízzel tisztálkodás, fogápolás közben, az étkezéskor megmaradó vízzel öntöznek. A környezetvédelmi világnap célja az energiatakarékosságra nevelés, a megújuló természeti források hasznosítása, a környezetszennyezés megelőzése és a szelektív hulladékgyűjtés - mondta Tunnerné Buzás Éva óvodavezető.
- Most tartottuk a gyermeknapot is, rengeteget játszottunk, versenyeztünk. A délután során pedig a szülőkkel együtt játszóházat szerveztünk a környezetvédelmi világnap alkalmából, melyben számos izgalmas játék során neveljük a gyerekeket a környezettudatos életmódra. A kicsiket és szüleiket több állomáson is várták vidám gyorsasági-és ügyességi feladatok, mint például műanyagpalack taposása, szelektív válogatós játék, flakon-kupakokból kirakó, virágültetés, valamint labda söprése a fűben. A környezetvédelmi világnap kapcsán papírgyűjtést is szerveztünk. Óvodánk több mint két tonna papírt gyűjtött össze, a legtöbbet a Mackó csoport hozta, őket tortával jutalmaztuk. A napokban pedig 50 tő napvirágot ültettünk az örökbe fogadott területünkön, a Kisligetben - tette hozzá az óvodavezető.
A jó hangulatú délután közös tortaevéssel zárult.
A program folytatásaként június 8-án az egész óvoda közös kirándulásra megy Bakonybélbe.

Képek:

Stockholmban 1972-ben június 5-én tartották az első „Ember és bioszféra” címet viselő ENSZ környezetvédelmi világkonferenciát. A konferencia ezt a napot határozatában nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította. A világnapot minden évben más országban és témában rendezik meg. Célja: széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, a közös cselekvés és együtt-gondolkodás elősegítése, a fenntartható fejlődés eszméjének terjesztése.
2009-ben ezen a napon mutatták be az azóta nagy sikerűvé vált Otthonunk című francia dokumentumfilmet, 2011-ben pedig Az Élet hívó szava című dokumentumfilmet, mely a biodiverzitás csökkenésére hívja fel a figyelmet.
(Forrás:Wikipédia)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!