Atlétika: Kiss Gergő országos diákolimpia bajnok


2012-06-06 18:12:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Atlétika: Kiss Gergő országos diákolimpia bajnok főképe
Budapesten ,a NSK Szilágyi Úti Atlétikai Stadionban rendezték a 2011/2012. tanév Atlétika Diákolimpia egyéni országos döntőit V.-VI. korcsoportban. Pápa városát két iskola, a Petőfi Sándor Gimnázium és a Pápa Gazdasági Szakképző Iskola képviselte, Kiss Gergő, Sztupák Tibor és Böröndy Hunor személyében. A szabályok értelmében nem a megyei bajnok jutott az országos fináléba, hanem a kvalifikációhoz szintet kellett teljesíteni. Mindhárom versenyző kitett magáért, Sztupák Tibor 3000 méteres akadályfutásban 7. helyen végzett, Böröndy Hunor hármasugrásban a rangsor 13. helyét csípte el. A legsikeresebben az V. korcsoportosoknál Kiss Gergő szerepelt, aki 1500 méteres futásban centikkel maradt le az első helyről, 800 méteren viszont hatalmas fölénnyel országos bajnok lett 1:54,36-os idővel. Koncz János maximálisan elégedett Gergő teljesítményével, nagyon büszke rá, hiszen a Petőfiben korábban még az országos első hatba sem került petőfis tanuló.
- Gergő minden várakozásunkat messze felülmúlta, 1500 méteren 19 indulóból hatalmas egyéni csúccsal második lett 3:59,14-es idővel, egy méterrel maradt csak le az első helyről. Másnap 800-on a 15 fős mezőnyt utasította maga mögé, a pécsi Kovács Ferenccel vívott nagy csatát, és az utolsó kanyarban már ő állt az élen. Gergő egy fegyelmezett, nagy sportalázattal és elszántsággal rendelkező szerény fiú, aki még nagyon sokra viheti. Boldog vagyok, hogy én adhattam át neki az aranyérmet, a verseny után meg is köszöntem neki ezt az élményt.
Kis Károly, a Pápai SE edzője kiemelkedő eredménynek tartja az első illetve második helyet, és örömét fejezte ki, hiszen teljesítményének köszönhetően Gergő tagja lett az U-20 válogatott keretnek is.
- A két évvel idősebbek között hétvégén Szlovéniába utazhat, ahol egy négyes viadalon vehet részt. Mostani célunk, hogy az 1:52-es időt megközelítsük, emellett junior világbajnokságot is rendeznek idén, 1:51,00 a szint, ez egyelőre messze van, de azon leszünk, hogy ezt az időt is elérje. Megérdemelte a sikert, hiszen egy tavalyi gyengébb szezon után idén jobban odatette magát az edzéseken is, jobb hozzáállásban és iramban telik az idei esztendő, ami az eredményeken is meglátszik.
Kiss Gergő a rá jellemző szerénységgel beszélt a szép sikerekről, a sportoló elmondta, sok gratulációt és elismerő szavakat kapott, és a verseny után családja körében ünnepelt.
- Elég jól sikerült a verseny – foglalta össze röviden a döntőt Gergő. A diákolimpia döntőn végig fejben ott kellett lennem, a ritmusváltásokra hamar kapcsolni kellett, jól kellett helyezkednem az elején, ennek köszönhető a siker. Az eredményeket megkoronázta, hogy az utánpótlás szövetségi kapitány elmondta, a nemzeti válogatott tagja leszek. Sokat köszönhetek Kiss Károlynak, az ő érdeme is, hogy jól tudtam szerepelni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!