Balett vizsgát tettek a művészetisek


2012-06-04 18:27:17  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Balett vizsgát tettek a művészetisek főképe
A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának táncművészeti szakos, 9 és 10. osztályos néptánc és színpadi tánc tagozatos növendékei tettek ma délután vizsgát balettből. A szakavatott zsűri előtt 14 fő 9. osztályos művészeti színpadi és művészeti néptáncos, valamint 10. osztályos színpadi és néptáncos hallgató mutatta be az eddig elsajátított lépéseiket balettből. Müller Anita, a művészeti tagozat vezetője érdeklődésünkre elmondta, nagyon elégedett a vizsgázókkal, rendkívül felkészültek. Sok új anyagot sajátítottak el a félévhez képest.
A diákoknak az év végén sok tárgyból kell vizsgázniuk, mind elméletből, mind pedig gyakorlatból. Mindegyik tanszakon számot adnak tudásukról a tanulók, a balett mindkét tanszakon kötelező elem. A színpadi táncosok modern-és társas táncból vizsgáznak majd, míg a néptáncosok három tájegység anyagából tesznek vizsgát a közeljövőben - mondta Müller Anita.
Végül a művészeti tagozat vezető még hozzátette, a balett nem könnyű tantárgy, de a tartásuk és az erőlétük sokat fejlődött. Úgy gondolja, ez a többi táncukon is meglátszik, mivel a tartásuk mellett az állóképességük is sokat fejlődik, ami a balettnek köszönhető.
Marekcsernyi Ibolya balett mester nagyon elégett tanítványaival, mivel az első félévhez képest sokat javult a tartásuk, a lábmunkájuk és a karvezetésük is.
- Nagyon szeretem a balettet, mivel minden tánc alapja. Nagyon nehéz és megerőltető, de nagyon kecses és könnyed, mint a levegő. Sajnálom, hogy nem kisebb korom óta táncolok - mondta Juhos Adél diák.
Kovács Mártonnak szíve csücske a néptánc, de ő is nagyon fontosnak tartja a balettet, mivel sok izmot megmozgat, amit a néptánc nem. Fejleszti a mozgást, a tartást.
A növendékek legközelebb június 10-én vizsgáznak majd a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hallgatóival együtt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!