Munkácsy tornaünnepély a Sportcsarnokban


2012-06-02 19:45:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Munkácsy tornaünnepély a Sportcsarnokban főképe
Közel 550 diák, és 1000-nél is több néző látogatott el ma délután a Városi Sportcsarnokba, ahol a Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulóinak részvételével rendezték meg a kétévente esedékes tornaünnepélyt. A bemutatóban szinte az egész iskola részt vett, az előkészületek pedig már hónapokkal ezelőtt megkezdődtek. A bevonulást követően Egyházi Viktorné igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd a felsősök közös gyakorlatával kezdetét vette a műsor. Változatos programot állítottak össze a szervezők, melyben helyet kapott többek között a menetelős zászlógyakorlat, az üldözéses csapatverseny, a Pinokkió tánca, különféle labdás gyakorlatok és rokibemutató egyaránt. Oroszvári Péter szervező szerint az egyik fő cél az volt, hogy ne csak a mozgásban ügyes gyerekek szerepeljenek, hanem azok is, akik kevésbé rátermettek.
- Mindenki korosztályának megfelelően táncos, sportos, verseny jellegű feladatokban vehet részt, a lényeg az, hogy mindenki magáénak érezze a mai napot és kellemes élményeket szerezzen. Igyekeztünk hűek lenni a több évtizedes hagyományokhoz, így a korábbi ünnepségekből is merítettünk. Abban bízom, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét, és a produkcióval a hátuk mögött ha lejönnek a diákok küzdőtérről, úgy érzik, megérte a sok gyakorlás. Ha hibáznak az sem baj, annál aranyosabb és kedvesebb lesz az előadás.
Egyházi Viktorné Pierre de Coubertin: Óda a sporthoz című verséből idézett, mely szerint „A szépség vagy te, Sport! a testeket te formálod nemessé, elűzöl romboló vad szenvedélyeket, acéllá edzel lankadatlanul. Lábak, karok, törzsek összhangja és a tetszetős ütem tőled való. Bájt és erőt te fűzöl együvé, szilárddá és rugalmassá te tész…
- Versenyszerűen sportolni nem minden tanuló képes, de mozgását csiszolni, önfegyelmét erősíteni igen. Fontos feladatunk tudatosítani, hogy annak, akinek életében jelen van a sport, testben és lélekben is egészségesebben él. A sok-sok gyakorlás pedig nagyban hozzájárul az osztályok közösségé formálásban. Szeretnénk, hogy minden tanulónk érezze, rá is szükség van a sikeres produkció megjelenítéséhez.
Egyházi Viktorné végezetül megköszönte diákok becsületes, kitartó munkáját és jó szórakozást kívánt a megjelenteknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!