Jobbik: Versailles és Trianon felelős a magyarság meghurcoltatásáért


2012-06-02 19:11:07  | cikk: mo  | 


Jobbik: Versailles és Trianon felelős a magyarság meghurcoltatásáért főképe
A trianoni békediktátum 92. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezést a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete az Országzászló emlékműnél. Az 1920. június 4-én, a versailles-i Nagy-Trianon Palotában aláírt békeszerződés nyomán Magyarország területének több mint kétharmadát vesztette el. Mintegy 3,3 millió magyar rekedt az új magyar határokon kívül. Rájuk emlékeztek ma délután a Jobbik Pápa környéki szervezetei és a párt szimpatizánsai. A megemlékezésen részt vett Erőss Bulcsú jobbikos önkormányzati képviselő és Ferenczi Gábor, a párt országgyűlési képviselője. A rendezvényen közreműködött Hegedüs Zsuzsanna énekművész, valamint Csatlós Melinda és Csatlós Krisztina.
Az ország sorsát megpecsételő békeszerződés aláírásának körülményeit Erőss Bulcsú idézte fel beszédében. Az önkormányzati képviselő azt hangsúlyozta, a Trianon Palotában történtek után Magyarországon megváltoztak az emberi és társadalmi kapcsolatok, lényegesen romlott a gazdasági helyzet, pusztulásnak indult az ország.
- A huszadik században Európában nem volt még egy nemzet, amelytől megvonták az önrendelkezés jogát. Tőlünk megvonták. Sőt, azt akarták, hogy ne legyen nemzettudatunk, hogy lehajtott fejjel, bűnös nemzetként járjunk föl s alá saját hazánkban – fogalmazott Erőss Bulcsú, majd felidézte a 92 év alatt működő magyar kormányok a trianoni magyarokat érintő intézkedéseit. A politikus beszédében kiemelte: Versailles és Trianon felelős Európa kettészakadásáért, az emberiség két legnagyobb diktatúrájának, a nácizmusnak és a kommunizmusnak a létrejöttéért, a magyarság meghurcoltatásáért. Erőss Bulcsú hozzátette, a magyaroknak nincs más feladata, mint bízni, remélni és mindent megtenni azért, hogy a 92 évvel ezelőtti határok visszaálljanak.
A rendezvényen dr. Hegedüs Lóránt református püspök folytatta az emlékezést. A szónok érzelemtől fűtött beszédében feltette a kérdést, a megcsonkított Magyarország csak áldozata lehet Trianonnak? A püspök úgy fogalmazott, nem egyszerűen meg akartak csonkítani, hanem halálra akartak csonkítani bennünket.
- Áldozatok vagyunk. Kívül. De a legdöntőbb belül: a történelemnek, a sátáni pusztító erőknek, de önmagunk gyengeségének, állhatatlanságának, megalkuvóságának, árulásának áldozatai – emelte ki Hegedüs Lóránt majd a Himnusz sorait idézte útravalóul: Isten áld meg a magyart.
- De nem kell nekünk a gyermekáldás. Hogy áldjon meg az Isten, ha nekünk a bibliailag legnagyobb istenáldás nem kell. Az ország soha nem azé, aki meghal érte. Nem azé, aki államalakító szervezőkészséggel a történelmi helyzetnek megfelelő államalakulatot hoz létre, kiépíti és megőrizni kész millió kísértés és rettentő halálos áldozatok közepette is. Az ország nem azé, aki múlhatatlan kultúrát teremt és megmutatja, hogy a magyarság nemcsak lét és tény, hanem érték és örökkévaló szárnyalás. Ezek mind rendkívül fontos, halaszthatatlanul, sürgősen betöltendő feladatot jelentő dolgok. De az ország nem azé, aki meghal érte, nem azé, aki megtartja ezer évig. Az ország azé, aki tele szüli. Mert abba nem szólhatnak bele a trianoni palotában, a berlini bunkerban, a Kreml palotájában, ha a magyar anyák szülnek – tette hozzá a püspök, majd utalt arra, hogy a népességfogyás a pusztulásba vezetheti az országot.
- Meg kell fordítani a marxista eszmét, amely szerint a mennyiségi változások minőségi változásba mennek át. A magyar népnek és nemzetnek feladata ennek megfordítása: a minőségi változások menjenek át mennyiségi változásba. Magyarul ne a lumpenproletár csináljon hetedik 15 éves lányának vérfertőzéssel egy újabb nyomorult gyereket, hogy több legyen a munkától őt megszabadító családi pótlék, hanem a minőségi magyar élet szaporodjon és sokasodjon, amely megszüli és felneveli, taníttatja, megmutatja, hogy meg kell maradni mindnyájunknak. Ezáltal „...másképpen lesz holnap, másképpen lesz végre, új arcok, új szemek kacagnak az égre...” - idézte Ady Endre sorait a szónok.
A megemlékezés végén a Jobbik egy fiatal hársfát ültetett az Országzászló emlékmű mellé. Orbán Imre úgy fogalmazott, a Trianonra emlékeztető növény a nemzetben gondolkodó magyarok ajándéka a városnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!