Munkaadójukat károsították meg


2012-06-01 21:35:50  | cikk:  | 


Tavaly ősz óta folyamatosan meglopta munkaadóját az a két férfi, akit 2012. május 17-én munkahelyükön fogtak el a pápai rendőrök.

Az ablakgyártással foglalkozó sértettnek már egy ideje feltűnt, hogy a megrendelések száma 2012-ben csökkent, ennek ellenére több pác, fedőlakk, csiszoló papír és egyéb ablak alkatrész fogyott, mint a tavalyi évben. Kereste a lehetséges okokat, és rájött, hogy két alkalmazottja állhat a megnövekedett fogyasztás mögött. A dolgozók persze nem szorgos munkájuk miatt használtak fel több pácot és egyéb alapanyagot, hanem azokat külső munkavégzések idején kicsempészték a műhelyből, és áron alul értékesítették egy hasonló tevékenységgel foglalkozó vállalkozónak. Tették ezt 2011 őszétől, és ezzel több, mint 1 millió forintos kárt okoztak munkáltatójuknak, ők maguk pedig kb. 300 ezer forinthoz jutottak. 

A sértetti feljelentést követő két órán belül mindkét alkalmazottat és a lopott termékeket felvásárló orgazdát is elfogták a rendőrök. A házkutatások során előkerülő lopott árukat lefoglalták, majd azok, amelyek kétséget kizáróan a feljelentő tulajdonát képezték, visszakerültek a jogos tulajdonoshoz.

A gyanúsítottak jelentős értékre elkövetett lopás, illetve orgazdaság bűntette miatt akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatók.

Képek:

nincsenek képek