Gyere az Erkelbe! - színes produkciók az Erkel kulturális bemutatóján


2012-06-01 20:58:03  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Gyere az Erkelbe! - színes produkciók az Erkel kulturális bemutatóján főképe
 Gyere az Erkelbe! - hangzott fel többször az Erkel Ferenc Ének- Zenei Általános Iskola ma esti kulturális bemutatójának nyitóelőadásában. Kétévente a hagyományos iskolai hangverseny mellett a színházban is bemutatkoznak az iskola diákjai, a ma 18 órakor kezdődött rendezvényre  majdnem egy évig készültek.
Az iskola életébe több új változást is hozott a 2011/2012-es tanév, többek között újra indult a néptánc oktatás, valamint új színfoltként - az Esterházy-kastéllyal szerves együttműködésben - egy barokk csoport is megkezdte működését az intézményben. A csoportnak tizenhét helyszínen huszonötnél több fellépése volt a tanév során és mindenhol nagy sikert aratott.
- Nagyon örülünk, hogy ismét teljesen megtelt a színházterem és sokan kíváncsiak ezekre a produkciókra. Szeretnénk megmutatni, mi mindent tanultak ebben a tanévben a gyerekek - fogalmazott köszöntőjében Heizer Zoltánné igazgatónő, majd kellemes kikapcsolódást kívánt a közel két órás műsorhoz.
Az est során szinte valamennyi osztály színpadra lépett valamilyen produkcióval. A nézők, ha csak egy kis időre is, időutazáson vettek részt, amikor az iskola új büszkesége, a barokk csoport adott elő színes barokk forgatagot a színpadon. Voltak, akik néptáncoltak, zászlókat forgattak, de színpadra lépett az iskola tornász csapata is, akik az országos megmérettetésen, Makón is eredményesen képviselték a várost. Az egyéni előadók közt az iskolai profilhoz illően énekeseket, táncosokat és különböző hangszeres előadásokat is láthattak a nézőtéren ülők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!