Parázs meccsen maradt alul a Pápai Motax Autó KC


2012-06-01 20:41:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Parázs meccsen maradt alul a Pápai Motax Autó KC főképe
A rájátszás négyes döntőjébe való kerülés első felvonásán az NB II nyugati csoportjának második helyezettje, a Pápai Motax Autó KC az NB II Közép B csoportjában az élen végző Közgáz SE-t látta vendégül a Városi Sportcsarnokban. Vladár Csaba csapata sikeres alapszakaszon van túl, mérlegük 28 találkozón 25 győzelem, három vereség. A lebonyolítás értelmében oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg a felek, a győztes pedig jogot formál arra, hogy a legjobb négy közé kerülhessen. A pápaiak hazai közegben olyan eredményt szerettek volna elérni, amivel esélyük van a jövő heti visszavágón a továbbjutást kiharcolni. A mieink a Vajda, Sömenek, Szekeres, Henrik, Fülöp ötössel vágtak neki az első negyednek, melyet a Kelemen, Várkonyi, Michaletzky, Földes, Lénárt ellenféllel szemben nagy iramban kezdtek, gyors támadásokat vezetve. A negyed derekáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a pápaiak kintről jó százalékban dobták a hármasokat, Sömenek tripláját Henrik két pazar dobása foglalta keretbe (20-10). A vendégek mestere időkéréssel próbált változtatni a játék alakulásán, amire egy Fülöp hárompontos volt a válasz, az első negyedben 31-22-re vezettek a pápaiak. A rövid szünet sem törte meg a házigazdák lendületét, Henrik távolról továbbra sem tudott hibázni, már 42-26 is állt az eredményjelzőn, a hajrá azonban a vendégekről szólt. Védekezésük feljavult, centerben pedig Várkonyival alaposan meggyűlt a mieink baja, több pontatlanság is becsúszott, ráadásul a fővárosiak kemény, olykor durva játékában a játékvezetők is partnerek voltak, a nagyszünetre nyolc pontra olvadt a hazai előny (53-45). A harmadik negyedet pocsékul kezdték a mieink, támadójáték finoman szólva is döcögött, a büntetők sem ültek, a piros mezek vendégek pedig úgy játszottak, ahogy a mieink az első 10 perc második felében, Lénárt duplájával így már a vendégek vezettek (59-60). Tetézte a bajt, hogy Sömenek kidőlt a sorból, miután orrbavágták, és a vérzést nem tudták elállítani, így nélküle kellett folytatni a meccset, pár perccel később Hencsey triplájával ismét nálunk volt az előny (67-66). A szoros eredmény és a bírók ítéletei miatt parázs meccs alakult ki, a döntés a záró felvonásra maradt (69-73). Az utolsó másodpercekre két buta fegyelmezetlenség miatt sajnos két technikait is ráfújtak a mieinkre, akik így nehéz végjátékba sodorták magukat. Majd’ három perc telt el, mire újra kosarat szereztek, ám Hencsey, majd Henrik pontos középtávolijával ismét nálunk volt az előny (85-83), Várkonyi büntetőkkel azonban ismét sajátjait juttatta előnyhöz (85-87), Fülöp labdavesztése után pedig végképp eldőlt a Közgáz javára az első találkozó végkimenetele, 86-89 arányban.

Pápai Motax Autó KC – Közgáz 86-89 (31-22, 22-23, 16-28, 17-16)

Vajda Balázs: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, jó ritmusban is játszottunk, sajnos a játékvezetők darabokra fújták a meccset, az, hogy hazai pályán több faultja van a vendéglátóknak, mint az ellenfélnek, vérlázító. Nehéz bármit is mondani ilyen meccs után, nagyon nehéz 20 perc alatt egy szétesett játékot újra felépíteni. Beszédes adat, hogy egy félidő alatt 18 büntetőt dobott a Közgáz, ami egy mérkőzésre is sok. Próbáltuk rendezni a sorokat, sajnos a harmadik negyedben elszabadult a pokol, ezúton is elnézést kérek mindenkitől. A visszavágón mindent el fogunk követni, senki ne írja le ezt a csapatot.

A visszavágót június 5-én Budapesten rendezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!