Színes programok a közgázos diáknapon


2012-06-01 19:22:54  | cikk: Babos Petra  | 


Színes programok a közgázos diáknapon főképe
A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola székhelyintézményében (volt Közgáz) az idei évben is megszervezték a már hagyományos kétnapos természetvédelmi- és diáknapot. Tegnap délután látványos katasztrófavédelmi bemutatóval kezdődött a program, melyen a mentők, a tűzoltók és a rendőrök közreműködésével egy diszkó-balesetet szimuláltak, felhívva a figyelmet a felelőtlenségre és annak következményeire. A délután további részében a sport játszotta a főszerepet, hiszen sakkozni, focizni, pókerezni, szkanderezni, kosárlabdázni és kézilabdázni lehetett. A napot az iskola egyik rock bandájának, a Gopher Head–nek a koncertje, majd diszkó zárta. Az iskolanap ma reggel az iskolaudvaron és a termekben folytatódott, mivel az esős időjárás miatt nem tudtak kimenni az eredetileg tervezett helyszínre, a Malom-tóhoz, ahol a főzés mellett lovaglás és horgászat is várt volna a népes diákseregre.
Az idei évben a diáknapot a tavalyi év győztesei, vagyis a 11. B osztályosok szervezték.
- Osztályunkat érte az a megtisztelő feladat, hogy mi szervezhettük a természetvédelmi napot. Először nagyon féltünk a komoly feladattól, de osztályfőnökünk, Tóthné Orosz Krisztina és Molnár András tanár úr nagyon sokat segített nekünk. Az osztály minden tagja lelkesen vett részt az előkészületekben és a lebonyolításban is. Nagyon jó lett volna, ha az időjárás nem szól közbe és kimehetünk a Malom-tóhoz. Én a mai napon iskolánk egyik tanulójának előadásán felügyeltem, ami rendkívül érdekes volt - mondta Stanka Krisztina 11. B osztályos tanuló.
A délelőtt első részében műveltségi tesztet töltöttek ki a tanulók, valamint 100 híres magyar ember fényképét kellett felismerniük az osztályoknak. Ezt követően számos program közül választhattak a diákok érdeklődésük szerint, volt kézműves foglalkozás, agyagozás, honvédségi fegyver-és kutyabemutató, íjászat, aerobic, méta, drogprevenciós és elsősegély előadás, valamint grafológiai tájékoztató és mentős előadás, de a dohánytermesztésről is hallhattak a diákok. A nap fénypontja a focidöntő és a kötélhúzó verseny volt - tájékoztatta hírportálunkat Molnár András szervező tanár.
Szakács Eszter, 12. D osztályos tanuló, aerobic foglalkozást tartott diáktársainak.
Mint mondta, 6 éves kora óta sportol, az intézmény tornász csapatának tagja.
- Nagy örömmel tettem eleget a felkérésnek, hogy én tartsak aerobic bemutatót, jó, hogy ilyenkor mindenki egy csapatként, összefogva dolgozik és egy kellemes, vidám délelőttöt tudtunk eltölteni. Sok tanuló vett részt a foglakozásomon. A tegnapi nap is jól sikerült, nagyon megdöbbentő bemutatót láthattunk egy diszkó balesetről, ami az ifjúságot azt hiszen alaposan elgondolkodtatta – mesélte Eszter.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!