Változatos programok a Munkácsy Napon


2012-06-01 19:17:37  | cikk: TóthTamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Változatos programok a Munkácsy Napon főképe
Már több évtizedes hagyomány a Munkácsy Nap, a híres festőről elnevezett iskolában. Tavaly a Malom-tó és környéke, idén pedig a felújított épület adott otthont a színes programnak. A nap célja, hogy felszabadultabbak legyenek és érezzék jól magukat a gyerekek. Ilyenkor egy kicsit felbolydul az egész iskola - fogalmazott Iványi Andrea.
- Az első órában előadókat hívtunk, Nyulasi József a fafaragás mesterségéről, Varga András, a Pápa Városi Televízió vezetője illetve Babják Tamás, a Bakonyerdő Zrt. munkatársa a munkájáról beszélt a gyerekeknek, ezzel párhuzamosan egy Munkácsy filmet tekintettek meg a hetedikesek. A nap folytatásában körforgásszerűen cseréltek helyet az évfolyamok, így mindenki kipróbálhatta mind a három helyszín kínálta lehetőségeket, az ügyességi vetélkedőket, a pályán az akadályversenyt és a váltóversenyeket, a termekben a kézműves foglalkozásokat, a süteménykészítést, a mozaikkép készítést és az activityt is - mondta el kérdésünkre a szabadidő-szervező.
Az iskolanap keretében az intézmény negyedik évfolyama a Pápai Rendőrkapitányságon vett részt változatos programokon. Bognár Bence, a 7. n osztály tanulója szerint nagyon érdekes programokkal készültek a szervezők a 2012. évi Munkácsy Napra. A sok izgalmas lehetőség közül a mozaikkép készítés tetszett neki a legjobban.
- Az első órában Varga András a médiákról és a Pápa Tv-ről beszélt, megmutatta, hogyan készül el egy adás és milyen szignálok vannak, nagyon tetszett az előadása, mert érdekes volt. Most éppen egy játékos foglalkozáson vagyok, székfoglalót játszunk. Eddig csak két programon vettem részt, de mindegyik nagyon tetszett - mondta a 6.n- es Varga Rebeka.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!