Épül a Fény Útja a Szent Benedek Plébánián


2012-06-01 19:13:15  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Épül a Fény Útja a Szent Benedek Plébánián főképe
Répásné Ihász Marianna hitoktató vetette fel az ötletet, hogy egy felvidéki településhez hasonlóan, itt Pápán a Szent Benedek Plébánia udvarán is épüljön fel a Fény Útja, vagyis az Öröm Útja. A gondolatot mindenki támogatta.  A munkálatok már a napokban el is kezdődtek, jelenleg a díszburkolatos út alapozása zajlik szakemberek segítségével.
- Karácsony után tartottunk egy megbeszélést, melyen nagyon sokan felajánlották segítségüket, mivel a hívek rendkívül örültek az új kezdeményezésnek. Az út 14 állomásból, vagyis stációból fog állni, amely a feltámadástól a szentlélek eljöveteléig dolgozza fel az eseményeket. Az állomásokat örökbe lehetett fogadni, melyek nagy örömünkre elkeltek.
A park átrendezését követően ki kellett ásni a stációk alapját, majd lebetonozták a helyüket. A stációk műkőből lesznek, melyet Németh János készít, a képek pedig gipszből, Nyulasi József kezének munkáját fogják dicsérni. Ha minden elkészül, szeretnénk a környéket parkosítani és fákat ültetni- tájékoztatta hírportálunkat Szijártó László atya.
A Fény Útjának felszentelése várhatóan július végén lesz, ünnepi szentmise keretében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!