A pápai tűzoltók a legjobbak a megyében


2012-05-31 19:44:27  | cikk: Tóth Tamara  | 


A pápai tűzoltók a legjobbak a megyében főképe
A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén is megrendezte a Megyei Tűzoltó-sport Versenyt a veszprémi Schönherz pályán.  Az idei megmérettetésen a veszprémi, a pápai, a pétfürdői, az ajkai, a badacsonytomaji, valamint a balatonfűzfői parancsnokságok mintegy 60 hivatásos tűzoltója vett részt. A megyei verseny résztvevői két kategóriában, egyéniben és csapatban adtak számot gyakorlati tudásukról ügyességi és gyorsasági feladatokban. Az összetett versenyről a pápaiak hozták haza a serleget. 
- Az egyéni verseny első részében 100 méteres akadályfutás volt, melyben kisházra való felugrást, leugrást, palánkugrást, horoglétra mászást, gerendán való átfutást kellett elvégezni, miközben tömlőket kellett kigurítani és kapcsolni egy osztóra, utána egy sugárcsőre, és továbbfutva befejezni a 100 métert. A második részben egy 4x100 méteres váltófutás volt különböző akadályokkal, itt a város négy legjobb embere alkotott egy csapatot. A csapatversenyben kismotorfecskendő-szerelés és vízzel imitált oltás volt a feladat, melyet hét főnek kellett megoldania a legrövidebb idő alatt és hibátlanul - mondta el érdeklődésünkre a csapat kapitánya, Veszeli Tamás hadnagy.
A három feladat összesített legjobb eredményét a címvédő pápaiak érték el idén is, második helyen a badacsonytomaji, míg a harmadik helyen a veszprémi parancsnokság tűzoltói végeztek. A pápai tűzoltókat Veszeli Tamás hadnagy, Varga Gábor zászlós, Bódai Péter törzsőrmester, Réthi Imre őrmester, Ódor Gergely őrmester, Süle Zsolt őrmester, Bencsik János őrmester, Adorján János törzsőrmester, Kiss László törzsőrmester, Varga Krisztián, Stern Péter őrmester és Mészáros Zsolt törzsőrmester képviselte a megyei megmérettetésen. A verseny folytatásaként június 25-27. között Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban lesz az Országos Tűzoltó-sport Verseny. A döntőbe, a Veszprém megyét képviselő tűzoltó versenycsapatba a legjobb versenyzőket delegálta a megyei vezetőség. Pápáról két fiatal tűzoltó is részt vesz majd az országos rangadón: Varga Krisztián tű. őrmester és Bencsik János tű. őrmester.
Bencsik János 22 másodperc alatt végzett a feladatokkal az egyéni versenyben, így ő érte el a legjobb eredményt a pápaiak között. Mint mondta, egy ilyen verseny igénybe veszi az embert, ezért nem árt, ha van némi fizikuma. A fiatal tűzoltó több küzdősportot űz szabadidejében: thai bokszol és brazil jiu-jitsu edzéseken is részt vesz, melyek, mint mondta, jó kondícióban tartják.
A megyei tűzoltó versenycsapat, köztük pápai tűzoltóink is, az országos versenyre a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon készülnek fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!