Spanyolok második győzelme


2009-08-16 17:30:19  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Spanyolok második győzelme főképe
A mai napon is két mérkőzést rendeznek a városi Sportcsarnokban. Az első összecsapáson Spanyolország Szlovéniával néz farkasszemet. A spanyolok pénteken Győrött 3 gólos vereséget szenvedtek a norvégoktól, míg a szlovénok a sógorokat győzték le 34-31 arányban. Egy spanyol vereség tehát a búcsút jelentené a piros-kék szerelésben játszó csapatnak. Ennek megfelelően spanyol góllal indult a meccs, ám egyik csapat sem tudott megnyugtató előnyhöz jutni. Jól mutatja a játék képét, hogy a 10. percig még csak 6 gól esett, igazságos elosztásban. A 13. percben vezettek először szlovénok, de örömük mindössze egyetlen percig tartott, a hispánok egyenlítettek. Az első félidő felénél 3 góllal meglépett a szlovén csapat, így Santana edzőnek időt is kellett kérnie. A taktikai megbeszélő végül nem a várt eredményt hozta, 2 újabb szlovén gólra sem érkezett válasz a másik oldalról. Ahogy telt az idő, összekapta magát a spanyol gárda, és 30 perc játék után ismét náluk az előny. A félidőben Spanyolország – Szlovénia 12-11
A második játékrészben magához ragadta a kezdeményezést a spanyol alakulat és ez gólokban is megmutatkozott. A 40.minutumra már 7 is volt a különbség (21-14), jött is a szlovén időkérés, Mijatovic mester igyekezett rendezni a sorokat. A spanyol csapat Herrero vezérletével azonban ma jobb volt, mint ellenfele, így az ifjúsági Eb döntős spanyolok megszerezték második győzelmüket a tornán 28-25 arányban. A zsűri a mérkőzés legjobbjainak Estela Doiro-t és Ana Gros-t választotta.
17 órától, a csoportot 2 győzelemmel vezető Norvégia, az eddig még nyeretlen osztrák válogatottat fogadja.

Haraszti Gábor


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!