Angol nyelvi verseny helyezettjeit díjazták a Petőfiben


2012-05-30 19:22:40  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Angol nyelvi verseny helyezettjeit díjazták a Petőfiben főképe
A Petőfi Sándor Gimnázium ötfordulós angol nyelvű levelező versenyt hirdetett az idei tanév elején a pápai általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos tanulói számára. A versenyre a pápai általános iskolák közül - egyet kivéve - minden iskola delegált versenyzőt, illetve a szanyi Szent Anna Katolikus Iskolából jelentkeztek az interneten keresztül zajló megmérettetésre, melyen így összesen 67 tanuló indult év elején. Az országismereti verseny díjait ma délután osztotta ki Bognár Anita, az iskola angol munkaközösségének vezetője.
- A feladatokat az iskola angol munkaközössége állította össze és javította ki. Ebben a versenyben Nagy-Britanniáról volt szó és minden forduló más-más témakört jelölt meg. Az első fordulóban az országokról, földrajzról, zászlókról, jelképekről kérdeztük a gyerekeket. A második forduló az ünnepeket ölelte fel, elsősorban az angol karácsonyi ételek, szokások, majd a húsvét és a Halloween kapott szerepet. A harmadik forduló a királyi családról szólt, hiszen 2012. nagyon fontos év az angolok számára, ebben az évben ünnepli II. Erzsébet királynő uralkodásának 60. évfordulóját. Képeket láthattak a királyi család különféle otthonairól, ezeket kellett felismerni, valamint szövegértési feladatot készítettünk a királynő napjáról. A negyedik fordulóban a jellegzetes angol ételek kapták a főszerepet, függetlenül attól, hogy az angolok nem a jó konyhájukról híresek. Az utolsó fordulóban a sport volt a téma, hiszen 2012. másik nagyon fontos angol eseménye a Londoni Olimpia, így ebben a fordulóban általában a sportról és az angol sportról, mint például a krikettről kérdeztük a gyerekeket illetve egy kicsit az olimpia történetébe is belemerültünk - összegezte a versenyt Bognár Anita.
A verseny mind az öt fordulója interneten keresztül zajlott. Az összesített eredmény alapján az első tíz helyezett az Oxford, illetve a Grimm Kiadó jóvoltából jutalomkönyveket, posztereket, apróságokat kapott, de csak azok a versenyzők, akik legalább három fordulóban jól teljesítettek.
Az olimpiával kapcsolatos feladatok tetszettek a legjobban a verseny első helyezettjének, Kovács Flórának, a Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulójának. Mint mondta, a versenyeket mindig nézi és lelkes szurkolója a magyar csapatoknak.
- Nem voltak olyan nehezek a feladatsorok. Amit nem tudtam, arra rákerestem interneten és megnéztem könyvekben is, szerintem nem volt nehéz. A második feladatsornál egy kicsit többet kellett keresgélnem, de amúgy nem volt bonyolult - mondta Kovács Flóra.
Az ötfordulós levelezős angol verseny dobogósai a következők: első helyezett lett Kovács Flóra, a Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulója, a képzeletbeli második fokra az Erkel Ferenc Ének- Zenei Általános Iskola diákja, Nagy Máté állhatott, megosztott harmadik helyezést ért el Karácsony Barbara és Szalai Gréta, a Türr István Gimnázium tanulói.
A verseny jövőre is folytatódik, hiszen szeretnék felölelni az egész angol nyelvterületet, mondta köszöntőjében Huszár Endre, a Petőfi Sándor Gimnázium igazgatója. A tervek szerint 2013-ban az Amerikai Egyesült Államok kiegészítve Kanadával, 2014-ben pedig Ausztrália és Új-Zéland lesz a verseny témaadója.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!