Ágyakat nyert egy pályázaton a Vajda Óvoda Napsugár csoportja


2012-05-30 19:12:46  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Ágyakat nyert egy pályázaton a Vajda Óvoda Napsugár csoportja főképe
14 új, színes műanyag ággyal bővült a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda Napsugár csoportjának eszközparkja egy pályázat segítségével. Az átadási ünnepségen dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert kabinetvezető is részt vett ma délelőtt az óvoda udvarán. Becskereki Lászlóné tagóvoda-vezető érdeklődésünkre elmondta, a Wesco Quatro Sport Kft. által kiírt pályázaton első alkalommal indult a hagyományőrző Napsugár csoport.
- „Hogyan hozzuk vissza a természetet környezetünkbe?” volt a pályázat címe, melyre elsőként fotókat, s végül a játékokat kellett elküldenünk, amelyeket a csoport használ, s melyek természetes anyagokból készültek. A pályázat célja, hogy olyan játékokat használjon a csoport, amelyek nem boltban kaphatóak, hanem természetes anyagból készültek. Palágyi Róbert, a cég helyi képviselője hívta fel figyelmünket erre a pályázatra, melyen bölcsődék és óvodák vehettek részt az ország bármely pontjáról. A szakavatott zsűri nagyon elégedett volt a csoport eszközeivel, ezért felkértek minket arra, hogy készítsünk egy kisfilmet is, hogy még mélyebb betekintést nyerhessenek a csoportban folyó munkába és a játékokra. A filmet Mike György operatőr segítségével készítettük el. A Napsugár hagyományőrző csoport rengeteg természetes anyagból készült játékot használ a mindennapokban, mi 19 játékot küldtünk be a céghez. Ilyenek például a lófej zsákvászonból, a csuhémadár, a bőrtarsoly, a csutkapuska vagy a diócsörgő is. Ezen tárgyakat ki is állítják a szervezők, minket pedig különdíjban részesítettek, ami 14 új, színes műanyag ágyat jelentett - mondta Becskerei Lászlóné.
Berényi György, a Wesco Quatro Sport Kft. ügyvezetője elmondta, a pályázatot januárban írták ki, melyre nagy örömükre közel 1400 csoport nevezett.
- A természet bármikor képes minket lenyűgözni eredetiségével, sokszínűségével, megismételhetetlen formáival, állandó változásaival, természetes körforgásaival, utánozhatatlan színeivel, kiszámíthatatlanságával, ihletet adó képességével. A körülöttünk levő tárgyakat a használhatóság és célszerűség figyelembevételével emberek tervezték, és alkották meg. Kérdés, hogyan tudnánk behozni a lakásunkba, a munkahelyünkre, a csoportszobákba a természet egy kis darabját, mely mosolyt csalhatna az arcokra, a szemekbe. Mivel az emberi és főleg a gyermeki fantázia határtalan, ezért a bemutatásra szánt műveket bizonyos határokon belül képzeljük el. Az alkotásokat Kecskeméten élő képzőművészek értékelték. A pápai óvodát azért jutalmaztuk különdíjjal a bíráló bizottsággal egyetértve, mivel a játékokon jól látszik, hogy a gyerekek szívesen használják a természetes anyagú termékeket. A kezdeményezés elsődleges célja a gyerekek alkotókészségének fejlesztése. A most nyert ágyak rendkívül kényelmesek, könnyen szállíthatóak, s ez által az óvónők munkáját is segíti - mondta az ügyvezető.
Dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntőjében gratulált a Napsugár csoportnak és az óvónőknek, Kiss Zoltánnénak és Gyenge Adriennek, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a különdíj sem.
Végül az apróságok nagy örömmel vették birtokba az új, színes ágyakat.
Az átadási ünnepség végén a gyermeknap alkalmából a Gézengúz együttes szórakoztatta a kicsiket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!