Még várják a jelentkezéseket a Te Szedd! idei akciójára


2012-05-30 12:48:57  | cikk: mo  | 


Még várják a jelentkezéseket a Te Szedd! idei akciójára főképe
Még mindig nem késő jelentkezni az országos Te Szedd! környezetvédelmi akcióhoz. A Vidékfejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség és az Országos Polgárőr Szövetség ugyanis idén is megszervezte azt a hulladékgyűjtési akciót, melynek keretében június 2-án, szombaton reggel 8 órától este 6 óráig az ország számos településén több tízezren ragadnak kesztyűt és zsákokat, hogy egy jó ügyért fogjanak össze: a tiszta Magyarországért. A tavaly rendkívül sikeresen zárult környezetvédelmi mozgalomnak egyszerű célja van: egyetlen nap alatt minél több szeméttől tisztítsuk meg az ország településeinek belterületeit.
A Te Szedd! akcióra ma délután négy óráig lehet jelentkezni a www.teszedd.hu honlapon. Pápáról és Borsosgyőrről eddig több mint 150 önkéntes regisztrált a jó ügy érdekében, köztük egyesületek, klubok, intézmények, vállalkozások, iskolák és civil csoportok. A régió tekintetében Veszprém megye igencsak aktívan kiveszi részét a tevékenységből, hiszen eddig közel 1500 fő jelezte részvételét az országos eseményre, s így 35 település belterületei tisztulhatnak meg a hanyagul eldobott szeméttől. Akárcsak tavaly, a szervezők idén is munkáskesztyűket és speciális, erre a napra készült zsákokat juttatnak el a regisztrált helyi önkéntes csoportok vezetőinek.
Tavaly nagy sikerrel zajlott a környezetvédelmi akció. 2011-ben számos közéleti és politikai személyiség állt az ügy mellé és húzta fel a kesztyűt a szeméttel szemben. Az önkéntesek közt ott volt – többek közt – dr. Kontrát Károly államtitkár, dr. Áldozó Tamás polgármester, Takács Szabolcs megyei kabinetvezető és Pápa Város Képviselőtestületének több tagja is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!