Színes programok várták az érdeklődőket a városi gyereknapon


2012-05-28 06:44:10  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Színes programok várták az érdeklődőket a városi gyereknapon főképe
Három ünnep esett május utolsó vasárnapjára, hiszen pünkösd vasárnapján a Hősök Napját valamint a gyerekeket ünnepelték országszerte. A Pápa Városi Gyereknap színes programjai idén is az Erzsébet ligetet töltötték meg sok nevetéssel és vidámsággal. A szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében délelőtt 9 órakor Aegon-Kedd országos gyermeknapi rajzfilmünnep kezdődött a jó öreg Mekk Mester, valamint Bogyó és Babóca társaságában.
A gyerekeket egész nap várta két póni, mini vonat, mini versenyautók és készséges arcfestő mesterek, ugrálóvárak, óriás fajátékok, fa körhinta, lovagi torna valamint egy gyorskezű lufihajtogató bohóc. A Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete sátrában krumpli-nyomdázhattak és különböző újrahasznosított kézműves játékokat készíthettek a gyerekeket. A Kézműves Tanodában gumicukorból, ehető és színes tésztából, habcukorból és különböző finomságokból lehetett később elfogyasztható láncokat fűzni, de az ügyesebbek krepp papírból virágokat is hajtogathattak. Gyereknapon elmaradhatatlan program a rajzverseny, a szervezők idén arra voltak kíváncsiak, miért várják a gyerekek a nyarat? A liget aszfaltját megtöltötték a különböző napocskákat, medencéket, delfineket, homokozókat ábrázoló képek.
Délután a ligeti színpadon Bolondóra címmel a Szó és Kép Színpad reneszánsz gyermekkomédiát adott elő, majd a Hét Csillag Egyesület mutatta be a baranta szépségeit. A Munkácsy Zenestúdió hangulatfokozó dalai után a Black Bunny Rock and Roll csoport ropta a táncot a színpadon, végül pedig a Buborék Együttes műsorával zárult a nap. A színpad melletti területen a Pápai Ebtenyésztők és Hobbikutyások Egyesülete szervezésében kutyaszépségversenyt hirdettek, melyre csak és kizárólag 16 éven aluli gazdik jelentkezhettek. A Lupo K9 Kutyaiskola haladó csoportjának izgalmas bemutatóján pedig ízelítőt kaptak a leendő és jelenlegi gazdik az engedelmességről valamint látványos őrző-védő showt láthattak az érdeklődők.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!