A győri csereemberek okozták a Lombard vesztét a szezonzárón


2012-05-27 18:22:22  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


A győri csereemberek okozták a Lombard vesztét a szezonzárón főképe
A Lombard Pápa a Győri ETO együttesét fogadta a Perutz Stadionban a 2011/2012-es labdarúgó bajnokság záró fordulójában. "Remélem egy jó hangulatú mérkőzésen három pontot szerzünk” - mondta Pintér Attila a kezdő sípszót megelőzően, Bene Ferenc célja pedig az volt, hogy „a biztos bennmaradás okozta felszabadultság ne csapjon át könnyelműségbe”, és egy jó játékerőt képviselő Győr ellen jól szerepeljenek. Az érdemi kérdések már korábban eldőltek, hiszen a Lombard hetekkel ezelőtt bebiztosította bennmaradását, az ETO pedig biztosan a harmadik pozícióban végzett - ennek ellenére nem indulhat az Európa Ligában, hiszen a klub nem fizette ki időben Ahjupera vételárát a támadó előző klubjának, a Flora Tallinn-nak – így mindkét fél felszabadultan vághatott neki a bajnokságot lezáró 90 percnek. A mieinknél Bene Ferenc a Szűcs – Nagy, Tóth, Rodenbücher, Németh – Farkas, Horváth, Arsic, Quintero - Lovrencsics, Seye kezdő tizenegyet küldte pályára, Pintér mester pedig a Nagy G. - Tokody, Fehér, Stanisic, Dinjar - Koltai, Pátkai, Kamber - Dudás, Ahjupera, Strestik összetételt favorizálta. A kezdést megelőzően a Lombard Baráti Kör egy hatalmas kupával köszönte meg Szűcs Lajos idei teljesítményét. Az első félidőben nem láthattak gólt a kilátogatók, hiszen a kezdeti tapogatózás után a 28. percben előbb egy jobb oldali beadást követően Arsic tüzelt nem sokkal mellé, majd a 37. percben jött a legnagyobb hazai helyzet, ekkor Lovrencsics jobb oldali beadása után a középen teljesen egyedül álló Seyéhez került a labda, aki egy igazítás után hét méterről a jobb oldali kapufát találta el. A lövés visszakerült Seye elé, ezt azonban nem kis nehézségek árán összeszedte Nagy kapus. A félidő vége előtt nem sokkal egy 20 méterről elvégzett szabadrúgás Szűcsöt tornáztatta meg - Dudás volt a feladó – ám a pápai kapus a helyén volt, így gólnélküli döntetlennel vonultak öltözőbe a felek. Fordulás után nem sokkal megszerezhette volna a vezetést a Lombard, Horváth Levente szögletét Quintero csúsztatta kapura. A fejes egy győri védő lábán is megpattant, így Nagy kapus már verve volt, amikor már mindenki gólt kiáltott, Koltai a gólvonalról a mezőnybe bikázta a labdát. Egy óra elteltével aztán a semmiből megszerezte a vezetést az ETO, Koltai beadásába a röviden érkező, másodpercekkel korábban becserélt Varga pörgetett bele, ami meglepte Szűcsöt, így a játékszer a hálóban kötött ki 0-1. A gól után lendületben maradt a második félidőt egyértelműen uraló Győr, öt perccel később Ahjupera tizenhatoson belül jól eltalált lövését Szűcs védte lábbal. A 84. percben Dudás tette maga elé mellel a labdát, ám nagy helyzetben nem tudta eltalálni a kaput. Egy perccel később végleg eldőlt a mérkőzés, hiszen megszületett a vendégek második találata, Pintér Attila ezen a napon jól nyúlt a cserékhez, hiszen a második gólt is cserejátékos szerezte, Dudás beadására Völgyi érkezett, aki nagy erővel a léc alá fejelt, kialakítva ezzel a 0-2-es végeredményt.

Lombard Pápa – Győri ETO 0-2 (0-0) Gsz.: Varga, Völgyi

Lombard Pápa: Szűcs – Nagy (58 Inutile), Tóth, Rodenbücher, Németh – Farkas, Horváth, Arsic (’83 Szabó), Quintero - Lovrencsics, Seye (’71 Szilágyi)

Győri ETO: Nagy G. - Tokody, Fehér, Stanisic, Dinjar - Koltai, Pátkai (’60 Varga), Kamber - Dudás, Ahjupera (’85 Völgyi), Strestik (’46 Trajkovics)

Bene Ferenc: A mérkőzés elején ránk erőltette akaratát a Győr, az első fél órában jobban futballozott, amennyiben a félidő végén és a második játékrész elején betalálunk, megnyerhettük volna a találkozót, a bekapott gól után a vendégek domináltak. Sajnos az ETO több minőségi döntést hozott a támadózónában, ezért megérdemelten nyertek, örök törvény, ha nem rúgod a gólt, akkor kapod. Szeretnék gratulálni a csapatomnak, hiszen nehéz perióduson vagyunk túl, 12-13 játékos játszotta végig a szezont a sérülések miatt, az utolsó négy fordulóban mindenki temette a csapatot, ennek ellenére a jósolt nulla pont helyett hatot szereztünk, maximálisan le a kalappal a játékosok előtt, csak az tudja min mentünk keresztül, aki részese volt ennek a munkának.

Pintér Attila: Gratulálok a csapatomnak, tette a dolgát becsülettel, megérdemelten nyertünk, köszönjük a szurkolók biztatását, sok sikert kívánok a Pápának a következő bajnokságban.

A Lombard Pápa a 14. helyen fejezte be a 2011/2012-es bajnokságot, melyet veretlenül a Debrecen nyert meg a Videoton és a Győri ETO előtt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!