Sensei Bódi István szemináriuma a Sportcsarnokban


2012-05-26 15:59:15  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sensei Bódi István szemináriuma a Sportcsarnokban főképe
A Griff KSE és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ meghívására sensei Bódi István nyílt küzdőtechnikai szemináriumot tartott a Városi Sportcsarnokban. A sensei számos kontinens és világviadalon vett részt, több helyezést, bajnoki címet begyűjtve. Emellett a karate szakedzői képzés oktatója. 1982-ben a magyar karate csapat először szerepelt Kyokushin Európa bajnokságon Londonban, ahol Bódi István középsúlyban harmadik helyezést ért el. Ez volt az első igazán kimagasló eredmény nemzetközi versenyen. Az 1987-es katowicei EB-n 80 kg-ban harmadik, míg egy évvel később a stuttgarti EB-n formagyakorlatban bajnoki címet ünnepelhetett. A szeminárium során 2x3 óra alatt a küzdelem alapelveiről tartott érdekes - gyakorlati példákkal bemutatott – előadást.
- Elsősorban a védekezés és a támadás összefüggéseit, az alkalmazható küzdőtávolságokat, a helyes küzdőtávolság választásának szempontjait mutatom be. A gyakorlatban is láthatóak lesz a különböző távolságokból és mozgásokból indított technikák, a cselek fajtái. A szeminárium második részében pedig megnézzük, hogy a tanult technikákat, mozgásanyagokat hogy tudjuk adaptálni a szabad küzdelembe.
Sensei Szalóki Sándor klubvezető már több alkalommal vett részt Bódi István szemináriumán, ezeken az alkalmakon nagyon tetszett előadásmódjának tematikája és oktatási módszere, ezért is örült, hogy a sensei ellátogatott Pápára.
- A sensei a nyolcvanas évek egyik nagy küzdője volt, aki nemzetközi versenyeken komoly eredményeket ért el, és azóta is fejlődik. Amit ő oktat, az túlmutat a karatén, bevonja a küzdelem összes olyan elemét, ami hasznos lehet egy harcművész vagy egy küzdősporttal foglalkozó ember számára, ezért is hívtunk meg a karatékákon kívül thai-boxosokat, bokszolókat. A sensei edzéselmélettanilag nagyon rendszerezetten tudja összefoglalni azokat a dolgokat, amiket gyakorlunk, de nem fogalmazódik meg bennünk. Többnyire olyan sportolók érkeztek, akik alapszinten már küzdöttek, hiszen az anyag nem az alapoktól kezdődik, teljesen kezdők nem tudnák tartani velünk a lépést. Bízom benne, hogy mindenki számára hasznos a mai nap.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!