Újabb kiállítás látogatható a könyvtár folyosóján


2012-05-25 10:16:37  | cikk: mo  | 


Újabb kiállítás látogatható a könyvtár folyosóján főképe
Kovács Margit posztumusz tárlata után újabb kiállítás kapott helyet a Jókai Mór városi Könyvtár folyosógalériáján. Molnár Lajos több alkalommal állította ki festményeit Pápán és nem egy dunántúli város fogadta be alkotásait egy-egy tárlat keretében. A festő-grafikus 15 éve foglalkozik képzőművészettel, ezúttal három téma köré csoportosította kiállítási anyagát. A falakon függő festmények gerincét a magyar írók, költők portrésorozata alkotja. Molnár Lajos érdeklődésünkre elmondta, legkedveltebb irodalmi alakjait festette meg, de nem egyszerű portré formájában, hanem az alkotás megjeleníti az irodalmár személyiségét és életének oly fontos mérföldköveit, melyek kihatottak írásművészetére.
A második csoport a bibliai témájú alkotások, melyek a Szentírás ma emberének szóló üzeneteit jelenítik meg. A harmadik csoportba néhány tájképet sorolt az alkotó, melyek a festő-grafikus szemszögén mutatják be az ember és a természet kapcsolatát. Molnár Lajos ma is aktív alkotó, hiszen a kiállított képzőművészeti alkotások kis része az utóbbi egy évben, nagyobb része pedig az elmúlt néhány hétben készült el. A könyvtár folyosógalériáján bemutatott festmények az eddig elkészült, mintegy 800 alkotást gyarapítják.
Molnár Lajos tárlata e hét közepétől látogatható az Esterházy-kastély épületében. A kiállítás zárása és méltatása június 7-én lesz. A programot könyvbemutató kíséri: Molnár Lajos harmadik kötete, az Ők tizenegyen szorosan kapcsolódik a tárlathoz, hiszen a kiállításon szereplő irodalmárok művészetéről, életéről szóló beszélgetéseket tartalmazza.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!