A legjobb rajzokat díjazta a rendőrkapitányság


2012-05-24 17:08:12  | cikk: HuHa  | 


A legjobb rajzokat díjazta a rendőrkapitányság főképe
Közlekedésbiztonság gyermekszemmel – ezzel a címmel hirdeti meg évek óta rajzpályázatát az Országos Rendőr-főkapitányág Országos Baleset-megelőzési Bizottsága. A pályázatra minden kapitányság illetékességi területéről jelentkezhetnek óvodás, és általános iskolás gyermekek, akiknek az a feladatuk, hogy közlekedéssel, közlekedésbiztonsággal kapcsolatos alkotást készítsenek. A Pápai Rendőrkapitányság is meghirdetette helyi fordulóját az illetékességi terület óvodáiban és iskoláiban, és a pályázatra – a tavalyinál is több – 102 rajz érkezett. A rajzversenyen hat óvoda és négy általános iskola diákjai vettek részt a városból és a környező településekről.
-A pályázat címe is mutatja, arra voltunk kíváncsiak, hogy a gyermekek miként látják a közlekedésbiztonság kérdését, mi jut eszükbe a közlekedés szóról és mit tartanak fontosnak ezzel kapcsolatban megjeleníteni egy-egy rajzon – mondta el Császárné Elek Veronika, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója, hozzátéve – nagyon örülünk, amikor a helyes közlekedésről rajzolnak a gyerekek vagy éppen a szabálytalankodásra hívják fel a figyelmet, netán az életveszélyes baleseti szituációkat örökítik meg.
A pályázat három kategóriában zajlott, az óvodások, az alsó tagozatosok és a felső tagozatosok rajzai alkottak egy-egy kategóriát. A beérkezett rajzokat a pápai kapitányság hölgy dolgozói bírálták el, s mint utóbb kiderült, a megyei és országos értékelőkhöz hasonló izléssel bírálták az alkotásokat. A pályázat felmenő rendszerű volt, kapitányságonként és kategóriánként a legjobb öt rajz került a megyei fordulóra, ahonnan szintén kategóriánként az öt legjobbnak ítélt alkotást juttatták el az országos versenyre. Császárné Elek Veronika elmondta, a pápai kapitányág illetékességi területén élő kisgyermekek ezúttal is nagyon ügyesek voltak, hiszen a megyei fordulóról az országosra küldött tizenöt rajz közül hat a pápai rendőrségről került tovább úgy, hogy a megye mind a hét kapitánysága képviseltette magát a pályázaton.
-Van egy rendkívül jó eredményünk is - a tavalyihoz hasonlóan - egyik óvodásunk országosan is díjazott lett az idei pályázaton – tette hozzá az alezredes.  Ez az óvodás pedig Szaller Bíbor Eperke, a nagygyimóti óvoda öt éves középső csoportosa. A halk szavú, bájos kisleány nem először vett részt rajzpályázaton, mint óvónénije mondta, szívesen és örömmel rajzol, és nagyon szép képeket készít. A kislányt arra kértük mesélje el, mit ábrázol az országos sikert is elért alkotása.
-Azt rajzoltam le, hogy anyával megyünk az autóval és odaérünk egy zebrához, ahol két kislány megy át a zebrán és az autóval átengedjük őket. Rajzoltam lámpát is, ami most a kislányoknak zöld és ők mehetnek.
Bíborka egyébként már jól tudja, hogy az úttesten való átkelés előtt körül kell nézni, és ha biciklivel megy, akkor az úttest jobb oldalán kell haladnia.
A rajzpályázat városi fordulójának eredményhirdetését ma délután tartották. A rendezvényre a helyi megmérettetés díjazottjait, tanárait és szüleit hívták meg. A kapitányság előadótermében Szappan Csaba rendőrkapitány köszöntötte a megjelenteket, gratulált a szép rajzokhoz és a szabályos közlekedés fontosságára hívta fel a gyermekek figyelmét. A kapitányság egyébként a beérkezett rajzokból alkalmi kiállítást is rendezett, sajnos a díjazottak rajzait nem tudták bemutatni, hiszen azokat a megyei és az országos fordulóra tovább kellett küldeni. A tizenöt legszebb rajz készítője ajándékcsomagot kapott és jutalmazták a legtöbb rajzot beküldő intézményeket is. Az óvodák közül a lovászpatonait, az általános iskolák közül pedig a mezőlakit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!