A Mária út jelzéseit festették a Bakonyerdő Vándorai Természetjáró Egyesület tagjai


2012-05-23 20:59:54  | cikk: Babos Petra  | 


A Mária út jelzéseit festették a Bakonyerdő Vándorai Természetjáró Egyesület tagjai főképe
A Bakonyerdő Vándorai Természetjáró Közhasznú Egyesület 2008 novemberében alakult 14 fővel. Az egyesület célja a természetjárás, a Bakony zegzugos erdeinek megismerése az egészséges életmód fenntartása érdekében, a JMSZK Bakancsos Természetjárók Körével együtt. A kör vezetője Döbrönte Miklós, a túrákat Terebesi Ágota vezeti, aki édesapjától vette át ezt a feladatot. Terebesi Ágota érdeklődésünkre elmondta, a kör minden alkalommal talál olyan természeti értéket, amelyet eddig még nem fedeztek fel. Kirándulásaikat elsősorban a Bakony erdeibe szervezik, de jártak már a Balaton-felvidéken, a Káli-medencében, a Dunakanyarban és Sopron környékén is. A természetjáró egyesület jelenleg 55 taggal működik, akik között a legidősebb 85 éves, a legfiatalabb pedig 5 éves.
- Egyesületünk nemrégiben a Mária út Királykapu és Külsővat közötti jelzésfestését vállalta el, Buzásné Patyi Judit megkeresésére. A munkát öt taggal kezdtünk el 2010 őszén és az idei év április utolsó hétvégéjén fejeztük be. A feladat nagy volumenű volt, az időjárás sokban befolyásolt minket. A Mária út egy nemzetközi zarándokút, amely Máriacelltől Csíksomlyóig vezet. A Bakonyerdő Vándorai Természetjáró Egyesület tagjai és lelkes önkéntesek segítették a munkát. Az általunk elvállalt szakaszt megcsináltuk, egészen Celldömölkig jutottunk el. Ez a munka is bebizonyította, hogy ha emberek egy jó ügyért összefognak, akkor nagy dolgokra képesek - mondta Terebesi Ágota.
A kör soron következő túrája június 16-án lesz, amikor Írottkőhöz, a Dunántúl legmagasabb pontjához kirándulnak.
A természetjárókhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne egy kellemes hangulatú, jó túrán részt venni és kikapcsolódni a természet lágy ölén.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!