Pápai Hajrá Londonba!


2012-05-23 15:27:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai Hajrá Londonba! főképe
Az egyik hazai élelmiszerlánc 2012-ben harmadik alkalommal indította útjára a „Küldjünk közösen egy hajrát” olimpiai szurkolói mozgalmat. Ennek keretében a vásárlók 120 helyszínen 3000 üzletben üzenhetnek a magyar olimpikonoknak. A roadshow ma Pápára érkezett, ahol a megjelentek a 121-szeres válogatott, olimpiai bronzérmes kézilabdázóval, Tóth Harsányi Katalinnal találkozhattak. Az egykori sportoló 1961-ben kezdett sportolni a Debreceni Spartacusban. 1966-tól a Veszprémi Vasas, 1969-től a Bakony Vegyész, 1973-tól a Pécsi Bányász, 1974-től 1983-ig ismét a Bakony Vegyész játékosa volt. 1970-ben tagja volt a magyar bajnokságot nyert csapatnak. 1971 és 1976 között 121 alkalommal szerepelt a válogatottban. Az 1971-es hollandiai világbajnokságon harmadik, 1973-ban Jugoszláviában negyedik. Az 1975-ös szovjetunióbeli világbajnokságon és az 1976-os montreali olimpián a női csapat - Angyal Éva, Berzsenyi Mária, Bujdosó Ágota, Horváth Klára, Nagy Ilona, Nagy Mariann, Németh Erzsébet, Pacsai Márta, Pethő Zsuzsanna, Sterbinszky Amália, Toman Rozália, Tóth Harsányi Borbála, Vanya Mária - tagjaként bronzérmes. Az ünnepségen elsőként a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda Rozmaring és Pillangó csoportja szórakoztatta a közönséget, majd Tóth Harsányi Katalin írta alá a szalagot, melyet ünnepélyes keretek között a júniusi eskütétel és csapatgyűlés ceremónián adnak át az olimpiai csapatnak. A kézilabdázó elmondta, örömmel fogadta el a felkérést, a londoni olimpián pedig legalább öt magyar aranyéremben reménykedik.
- Egy olimpián való részvétel semmivel össze nem hasonlítható élmény. Gyönyörű emlékeket őrzök a pályafutásomról, sokat köszönhetek a sportnak. A mai napig kötődöm a kézilabdához, igaz már csak nézőként szurkolok az MKB Veszprémnek, illetve a női-, és férfi válogatottnak is. Londonban a vizes sportokban (kajak-kenu, úszás, vízilabda), vívásban jó eredményeket várok, remélem férfi kézilabdázóink is sokáig menetelnek.
A „Küldjünk közösen egy hajrát” Veszprém megyében Zircen folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!