A jövőben sem szenvednek hiányt a betegek - Dr. Vörös Ibolya a Szegfű Klubban


2012-05-22 20:28:21  | cikk: mo  | 


A jövőben sem szenvednek hiányt a betegek - Dr. Vörös Ibolya a Szegfű Klubban főképe
Rendhagyó helyszínen, nem mindennapi programmal hirdette meg összejövetelét ma délután a Pápai Szegfű Klub. Tálos László klubelnök az új gyógyászati központba hívta a tagságot, ahol dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója tartott előadást a megjelenteknek, majd megtekintették a kétszintes épületet és meg is mártózhattak a három gyógyvizes medence egyikében. A Szegfű Klub mai összejövetelén dr. Vörös Ibolya a pápai kórházat érintő, jelenleg zajló változásokról beszélt. A főigazgató elmondta, a kisvárosi kórházak, így a pápai is, május 1-jével kezdték meg a tulajdonosváltással járó átadás-átvételt. Május végéig kell számba venni a kórház összes felszerelési tárgyát, gazdasági helyzetét, a működés alapjául szolgáló finanszírozási szerződést. Dr. Vörös Ibolya előadásában most is hangsúlyozta, attól nem kell félni, hogy a pápai kórház megszűnik, vagy teljesen csak alapszakmássá minősítik.
- A tervek szerint az új struktúra, amelyet nagy valószínűséggel július elsejével fognak kihirdetni, nemcsak a belgyógyászat és a sebészet terén fog engedélyezni aktív ellátást. A gyermekosztályunk is ugyanúgy fog működni, a szülészet-nőgyógyászati feladatellátás is meg fog történni, az intenzív, valamint a sürgősségi betegellátó osztályunk gyanúgy működhet. A fül-orr-gégészeti osztályunk ugyanúgy félmegyés ellátási területtel fog rendelkezni. Tehát, hogyha elegendő szakemberrel rendelkezünk, akkor a betegellátásnak továbbra is széles skáláját nyújthatjuk – fogalmazott a főigazgató.
Vörös Ibolya leszögezte azt is: a kórházban nem szűnik meg egyetlen olyan feladatellátás sem, amely eddig működött, csak más szervezeti formában fog megvalósulni. Az átalakulás a szemészeti osztály és az urológia tevékenységét érinti majd. Azok a beavatkozások, amelyeket a kórház ezidáig fekvőbeteg ellátás keretében nyújtott, ezt követően is elérhetőek lesznek Pápán – emelte ki a szakember.
- Az urológiai és a szemészeti beavatkozások, amelyek eddig megtörténtek, úgynevezett egynapos sebészeti ellátás keretében a jövőben igénybe vehetők. Amit eddig a gyógyítás területén megkaptak a betegek, megkapják a jövőben is. Nem kell elmenniük sem Veszprémbe, sem Győrbe azért, hogy ezeket az ellátási formákat igénybe tudják venni – fogalmazott Vörös Ibolya. Az orvosigazgató szólt arról is, hogy a krónikus ellátás bővítésében látják a biztos jövő megalapozását, amely hiánypótló lehet a térség egészségügyi ellátásban. A mozgásszervi rehabilitáció fejlesztésének irányába mozdult el a kórház a tavaly augusztusban indult fekvőbeteg ellátással és az új gyógyászati központ kialakításával is. Vörös Ibolya elmondta, ez egyfajta bázist képez a betegek ellátásában, és olyan lehetőséget biztosít, amely a megyében egyedülálló.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!