A Weöres Sándor Általános Iskolába érkezett a Fizibusz


2012-05-22 18:50:02  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A Weöres Sándor Általános Iskolába érkezett a Fizibusz főképe
A Weöres Sándor-hét 2012. évi programjának első állomásaként érdekes természettudományi órán vettek részt ma délután az iskola tanulói. A budapesti Elektromos Művek (ELMŰ) és az Észak-Magyarországi Áramszolgáltató (ÉMÁSZ) öt évvel ezelőtt indította útjára EnergiaSuli elnevezésű kezdeményezését és a Fizibusz névre hallgató speciális felszereltségű mikrobuszt. Tóth Pál matematika és fizikatanár a Fizibusszal eddig mintegy 850 intézményben közel 160 ezer gyermekkel találkozott.
- A program azért indult, hogy a természettudományokat, főleg a fizikát népszerűsítse, valamint meggyőződésünk, hogy a gyerekek környezettudatos energiafelhasználásra történő felkészítését nem lehet elég korán elkezdeni - mondta el kérdésünkre Tóth Pál.
A speciális felszerelésű mikrobuszból különböző demonstrációs eszközök és technikai felszerelések kerültek az iskola tornatermébe. A rendhagyó fizikaórán izgalmas, sokszor még a felnőttek számára is meghökkentő kísérleteket mutatott be a szakember. Az interaktív előadás során főleg az energiával kapcsolatban hallhattak és láthattak érdekességeket a diákok, de sok hasznos információt tudhattak meg a nitrogénről és a levegőről is.
A Weöres Sándor-hét folytatásaként holnap 14 órakor kezdődik a környezettudatos életmódra nevelő vetélkedősorozat iskolai döntője, pénteken pedig két felvonásban, 15 órai valamint 18 órai kezdéssel az iskola kulturális bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!