Pápára érkezett a Drogmentes Magyarországért Maraton


2012-05-21 17:50:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápára érkezett a Drogmentes Magyarországért Maraton főképe
Magyarországon minden hétvégén 350.000 fiatal él tudatmódosító szerekkel – többek között erre a drámai adatra hívta fel a figyelmet az április 14-én kezdődött 2012-es országos maraton, mellyel a drogok használata és terjedése ellen kívánnak demonstrálni. A 42 napos túra során - Magyarország legnagyobb drogellenes megmozdulásán - a futók 320 települést érintenek, és 2000 kilométernél is nagyobb táv lefutásával hívják fel a figyelmet a tudatmódosító szerek társadalmi és egyéni veszélyeire.
- Immár 11 éve, hogy ez a mozgalom Kunfalvy Ákosnak köszönhetően útjára indult, az indulást követően sok lelkes ember csatlakozott hozzá – tudtuk meg Ács Kata helyi szervezőtől. Az eredeti célkitűzés az volt, hogy az általános és középiskolákban felhívjuk a figyelmet a kábítószer használat veszélyeire és annak terjedésére. Az országjárás során a tanulóknak tartott előadásaink mellett az utca emberét is igyekszünk megszólítani, szeretnénk alkalmat teremteni arra, hogy mindenki lehetősége szerint tegyen a drog ellen valamit. Nagyon sokan támogatnak minket, tavaly 97.000 aláírást gyűjtöttünk, idén az utolsó hét előtt 86.000-nél járunk. Ami a futókat illeti, nem vagyunk profik, önkéntesekből áll a csapat, naponta egyénekre leosztva összesen 50-60 kilométert teszünk meg.
Ács Kata hozzátette, a mozgalom mellé színészek, sportolók, álltak, mint például Görbicz Anita kézilabdázó, Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó, Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok, Gálvölgyi János színész, Rékasi Károly színész, dr. Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, dr. Csötönyi Sándor a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke és további ismert közéleti személyiségek.
A futók kedden reggel egy előadást tartanak a diákoknak, majd minden résztvevőt Drogmentes Kapitánnyá avatnak. Ezt követően a városhatárig közösen futnak a diákokkal, majd a mozgalom tagjai Veszprém felé veszik az irányt. Az idei maraton befutója május 27-én Budapesten lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!