Több ezren látogatták az Agrárexpó programjait


2012-05-20 21:13:42  | cikk: mo  | 


Több ezren látogatták az Agrárexpó programjait főképe
Az eddigi Agrárexpók egyik leglátogatottabb rendezvénye volt az idei. A XVI. Mezőgazdasági Szakkiállítás és Vásár nemcsak a gazdák érdeklődését nyerte meg, hanem a civil, a szakmában laikus látogatókét is. A régióban kiemelkedő jelentőséggel bíró szakmai rendezvény lehetőséget biztosított a térség agrár- és élelmiszeripari potenciáljának bemutatására és a gazdasági kapcsolatok erősítésére. A termelők, gyártók, vállalkozások látványos és gondosan megtervezett standjaikkal csalogatták vásárlóikat, partnereiket és a termékek iránt érdeklődőket, hogy aztán közelebbről is bemutathassák ágazatuk aktuális újdonságait. Az érdeklődők kóstolhattak, ehettek, ihattak, s közben lassan formálódott a fejekben a gondolat: magyar terméket vásárolni érdemes! Az ágazat szereplői tájékozódhattak a szakmát érintő legfontosabb jogszabályokról, rendelkezésekről és a hozzájuk kapcsolódó feladatok végrehajtásáról.

A rendezvény sikere nemcsak a színvonalas szakmai programokban és a hívogató standokban rejlett. A szervezők igyekeztek szórakoztató műsorokat, produkciókat kínálni a látogatóknak. Új programelemekkel bővült az Agrárexpó, sikert aratott a közönség körében a Horgásznap és a lovasbemutató is. De nemcsak az újdonság hatott az Agrárexpó vendégeire, hanem a 15 éve rendszeresen megrendezett Vadásznap is. A gyerekek sem maradtak ki a mulatságból, őket mindhárom napon retro vidámpark és kézműves játszóház várta. A rendezvényen minden a helyén volt, sőt még az égiek kegyesek voltak, szebb időjárást kívánni sem lehetett volna. Mindennek köszönhetően naponta több ezren lépték át a Sportcsarnok küszöbét, s választottak a legkülönfélébb szórakozási lehetőségek, szakmai és kevésbé szakmai programok közül.
Az Agrárexpón hagyomány, hogy a látogatók szavazhatnak a legszebb beltéri és kültéri kiállítói standra. 2012-ben a legigényesebb megjelenésért járó díjat Tardos László vehette a Szabó Kerttechnika képviseletében. A legszebben berendezett kültéri kiállítói standért járó közönségdíjat Csizmazia Szilveszternek, a Szilveszter Kert tulajdonosának ítélték oda. A díjakat Sipőcz István, a Veszprém Megyei Agrárkamara elnöke és dr. Áldozó Tamás polgármester adták át.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!