Vadásznap: a leglátogatottabb program a főzőverseny volt


2012-05-20 20:07:30  | cikk: mo  | 


Vadásznap: a leglátogatottabb program a főzőverseny volt főképe
A nyitóceremónia után 20 vadásztársaság kergette a fakanalat a bográcsok mellett, s forgatta a finomra pácolt vadhúsokat a grillrácsokon. A vadásznapi főzőverseny mindig nagyon népszerű, nemcsak a látogatók, hanem a vadásztársaságok körében is. Utóbbiak ki is tesznek magukért minden évben. Sokan nemcsak ízletes pörköltet főznek, hanem ügyelnek annak tálalására, az esztétikus és gusztusos díszítésre. De voltak olyanok is, akik igazán különleges vadétellel várták a zsűri tagjait. Gyimóti Tamás mesterszakács, a zsűri elnöke érdeklődésünkre elmondta, a hagyományos magyaros pörköltökön kívül, tálaltak például grillezett vaddisznó steak-et, szezámmagos vadfasírtot és sörtésztában sült bodzavirágos vaddisznószeletet birsalmával. A zsűrinek igencsak nehéz dolga volt, a rangsorolásban a legfontosabb szempont természetesen az ízvilág volt, de az ötfős bizottságot meg lehetett vesztegetni egy-egy látványos tálalással is. Gyimóti Tamástól megkérdeztük azt is, milyen egy igazi nyertes vadétel? A mesterszakács szerint ezt nagyon nehéz megfogalmazni, ha mégis muszáj, akkor elmondhatjuk: a jó vadétel olyan, ami mindenkinek jól esik. A zsűri elnöke hozzátette, a vadhús különösen egészséges, csak ajánlani tudja a fogyasztását, és minél gyakrabban kellene ennünk belőle.
 

Képek:

I. díjat nyertek:
Hertelendy Környezet-és természetvédelmi KHE, „Nádler Herbert” Vt., Hegyi Vadászok Vt., Bakonyerdő Zrt., Fekete István Vt.

II. díjat nyertek:
Rába-menti Környezetvédelmi KHVE, Marcal-Bitvaközi Vt., Marcal-völgyi Sólyom Vt., Döbröntei Váralja Vt., Hajagvidéki Vt.

III. díjat nyertek:
Öregséd Vadásztársaság, Takácsi-Malomsok Gerencementi Vt., Kislőd Hunor Vt., Veszprém Megyei Kormányhivatal FMI Vadászati Hatóság

Veszprém Megyei Vadászszövetség nagydíja: Somlótája Vt.

Veszprém Megyei Vadászszövetség különdíja: Újkúti Vt.

Veszprém Megyei Vadászkamara nagydíja: Járipatakmenti Természetvédelmi és Vadgazdálkodási KHE

Veszprém Megyei Vadászkamara különdíja: Bakonyérmenti Vt.

Pápa város nagydíja: Diana Vadászhölgy Klub

Pápa város különdíja: „Nádler Herbert” Vt.

A főzőverseny fődíját a Berhida-Ősi Földtulajdonosi Közösség nyerte komplett menüsorával.


Címkék: agrárexpo
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!