Szűcs parádé, könnyed Videoton győzelem


2012-05-20 19:59:08  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: vidi.hu  | 


Szűcs parádé, könnyed Videoton győzelem főképe

A labdarúgó NB I 29. fordulójában a Videoton a Lombard Pápa csapatát fogadta. A mieink múlt héten már bebiztosították bennmaradásukat, a Videoton azonban hazai győzelemre készült, hiszen ebben az esetben biztos lett volna második helyük, illetve a nemzetközi kupaindulás lehetősége. Bene Ferenc csapata egyáltalán nem az áldozati bárány szerepére készült, a sárga-feketék a Szűcs - Nagy S., Tóth G., Rodenbücher, Németh M. - Horváth L., Gyömbér, Farkas A., Lovrencsics – Arsic, Seye összetételben léptek pályára, a másik oldalon Paulo Sousa a Bozsovics – Szolnoki, Vinícius, Caneira, Héctor Sánchez – Gyurcsó, Sándor Gy., Kovács I., Mitrovics, Walter Lee – Nikolics kezdővel vágott neki a találkozónak. A második percben egy jobb oldali szöglet után Gyurcsó fejelt kapura, de Szűcs fogta a labdát. A 18. percben Walter passzolt Gyurcsóhoz, lövését Szűcs bravúrral védte. A 21. percben Bene Ferencnek kényszerűségből cserélnie kellett, Gyömbér ütközött Hector Sanchezzel, a pápai játékos pedig nem tudta folytatni. A 25. percben egy szép összjáték után Hector Sanchez lőtt 17 méterről, a labda centikkel gurult el a bal kapufa mellett. Két perccel később megint Szűcs védett, ezúttal Nikolics perdített. A 35. percben ki más, mint Szűcs parádézott, Nikolics lőtt 10 méterről, a jobbra dőlő portás lábbal hárította a bal alsóba tartó labdát. Komoly pápai lehetőség nem alakult ki az első 45 percben, Szűcs Lajosnak köszönhetően 0-0-val vonulhattak öltözőbe a csapatok. Fordulás után megszületett a Lombard első kapura tartó lövése, Németh középre adását Lovrencsics lőtte kapásból kapura, Bozsovics biztosan védett. Az 52. percben ajándék tizenegyest kapott a hazai gárda, Nikolics játszotta el a buktatást, Radványi szerint Nagy volt szabálytalan. A büntetőt maga a sértett végezte el, Szűcs érezte az irányt, de védeni nem tudott 1-0. A 66. percben Arsicot rúgták arcon, melyből Seye indulhatott, ám hosszan szöktette magát, így nem lett komoly veszély a lehetőségből. A 69. percben megduplázta előnyét a Vidi, Walter Lee beadását három pápai védő között Nikolics zavartalanul fejelte a hálóba 2-0. Tíz perccel a lefújás előtt a nem sokkal korábban beállt Torghelle fejelt vissza egy felívelt labdát Nikolics elé, lövését Szűcs sokadik bravúrját bemutatva védeni tudta. A 86. minutumban Németh Milán szép cselekkel kígyózott a hazai védők között, majd jobbal fölé lőtt. Egy perccel később Nikolicstól Torghelle kapott egy jó labdát, fejesét Szűcs szögletre tudta tolni. A rendes játékidő hajrájában Bene Ferenc Enyingi Marcellnek is lehetőséget adott, ezzel a fiatal pápai játékos bemutatkozhatott az élvonalban. A két perces hosszabbításban több helyzet nem alakult ki, a Videoton Nikolics duplájával simán otthon tartotta a három pontot, a Lombard hazai közönség előtt búcsúzik a szezontól, Bene Ferenc együttese május 27-én 15:30-tól a Győri ETO gárdáját látja vendégül.

Videoton - Lombard Pápa 2-0 (0-0) Gsz.: Nikolics 2

Bene Ferenc: Ez a mérkőzés többé-kevésbé úgy alakult, ahogy terveztük, egy stílusos futballt mutattunk be szervezett védekezéssel, sajnos sok pontatlanság volt viszont a támadó játékunkban. A gólhelyzeteink - amivel megnyerhettük volna a mérkőzést -  megvoltak, többek részéről azonban becsúszott egy-egy hiba, ez most így alakult.
 
Videoton: Bozsovics – Szolnoki, Vinícius, Caneira (’41 Vaskó), Héctor Sánchez – Gyurcsó (78 Torghelle), Sándor Gy. (’68 Oliveira), Kovács I., Mitrovics, Walter Lee - Nikolics

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy S., Tóth G., Rodenbücher, Németh M. - Horváth L., Gyömbér (’26 Quintero), Farkas A., Lovrencsics – Arsic (’90 Enyingi), Seye (’77 Inutile)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!