Mozgássérültek karácsonya


2009-12-12 23:58:03  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Mozgássérültek karácsonya főképe
Ma délelőtt 9 órától a Szent Anna plébánián tartották a mozgássérült gyerekek és felnőttek karácsonyi műsorát. Először énekes, verses összeállítást láthattak a Barátság Klubtól, majd a Türr István Gimnázium diákjainak karácsonyi műsora következett.
- A Szent Anna plébánia és a kamilliánusok (a betegeket segítő, a lelkipásztorral együttműködő világi hívőkből álló csoportok) gyűjtöttek pénzt és ebből az adományból megajándékozzuk, illetve megvendégeljük a mozgássérült gyerekeket. A süteményeket a tagok készítették, a karácsonyfát tegnap a gyermekekkel közösen díszítettük fel - mondta el Fülöp Sándorné, a Szent Anna kamilliánus család vezetője.
A délelőtt meghitt beszélgetéssel zárult.

Képek:

A kamilliánusokról:

A kamilliánusok vagy kamillánusok (Hivatalos nevük: Betegeket Szolgáló Szabályozott Papok Rendje) egy klerikus szerzetesrend, amelyet 1582-ben alapított Rómában Lellisi Szent Kamill a betegek, szenvedők, mozgássérültek és haldoklók iránti irgalmasság gyakorlására. A tagok az ágostonos szabályzatot követik, de a szokásos szerzetesi fogadalmak mellett leteszik a negyedik fogadalmat: életük kockáztatásával is szolgálnak minden beteget (irgalmasság fogadalma). A papok a lélek, a testvérek a test ápolására szentelik magukat megfelelő képzés alapján. Különösen a haldoklókkal törődtek, a nép ezért nevezte el a kamilliánusokat a Jó Halál Atyáinak.
Magyarországon 36 Kamilliánus Család van. Kamilliánus Csoportok az ország 28 településén működnek. Munkájukat Szociális Otthonokban és kórházakban végzik, a beteg és idős emberek testi és lelki megsegítésére.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!