Látványos lovasbemutatók az Agrárexpón


2012-05-19 19:51:38  | cikk: mo  | 


Látványos lovasbemutatók az Agrárexpón főképe
Nagy sikert arattak a pápaiak körében a lovas műsorszámok. Az Agrárexpón új kezdeményezés a lófajta bemutató és a különféle lovas műsorszámok megszervezése. A programelem látványos koreográfiája mögött több lovarda és lótulajdonos együttes munkája húzódik. A lófajta bemutatón öt fajtát ismerhetett meg az érdeklődő közönség. Győr Gábor, a bakonyjákói lovarda vezetője egy kisbéri félvért, egy furiosot és egy shetlandi pónit vezetett fel, a Pápai Lovas Club egy angol telivér kecses mozgásával és egy magyar sportló rámás megjelenésével kápráztatta el az expó látogatóit, Gyurkovics László pedig négy magyar hidegvérű robusztus, tekintélyt parancsoló erejével lepte meg a nézelődőket. A fajtabemutatót rendkívül látványos műsorszám követte.

A Pápai Lovas Club tagjai a középkori lovagok idejébe repítette vissza a közönséget. Előkerültek a kopják, a hajítódárdák, a csatacsillagok és a kétélű kardok is. Lovagjaink persze nem egymás ellen küzdöttek, az ellenfelet ez esetben megtette egy fej káposzta vagy éppen egy fából készült céltábla is. A bátorságukat, ügyességüket, rátermettségüket bizonyító lovagok kiállták a próbát, a lovagi torna elnyerte a nézőközönség tetszését.

A kiváló sportolókból összeválogatott pápai lovascsapat ugróshow-val is kényeztette az Agrárexpó látogatóit. Bonyolult koreográfia szerint ugratták át lovaikkal az akadályokat. Hol négyen együtt és egyszerre, hol egymással szemben vették az akadályokat, hol kettesével teljesítették a feladatot. A műsorszámokban a pápai lovasok ismét tehetségükről és a Lovasiskolában folyó kiváló szakmai munkáról tettek tanúbizonyságot.

Képek:


Címkék: agrárexpo
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!