Több ezer polgárőr a közterületeken


2009-12-12 18:39:29  | cikk:  | 


Ma délután 2 órakor kezdődött és egészen 20 óráig tart az az országos polgárőr akció, melyet a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetségek elnökségének kezdeményezésére hirdetett meg az Országos Polgárőr Szövetség. A Veszprém megyeieknek nem ez az első ilyen nagyszabású akciója, melyen egy időben több ezer polgárőr járőrözik a települések közterületein bűnmegelőzési céllal, most azonban az országos szövetség úgy határozott, hogy valamennyi egyesület számára meghirdeti a veszprémiek ötletét. Az akcióhoz csatlakozott a Pápa Városi Polgárőr Egyesület és a pápai régió tizenhét polgárőr csoportjából tizenhat. Ez azt jelenti, hogy jelenleg is több mint kétszáz polgárőr teljesít szolgálatot a régió településein. Pápán közel harmincan indultak ma délután útnak a Jókai utcai irodából, a kiliáni körzeti megbízotti rendőr irodából és az öreghegyi bázisról gyalogosan és gépkocsival egyaránt. A polgárőrök öt csoportra osztva az egész város területét bejárják, ha rendellenességet találnak, azt a három bázison ügyeletet tartó szolgálatparancsnoknak, illetve a rendőrségnek jelentik.
Az akció elsődleges célja a bűnmegelőzés és a lakosság közbiztonság érzetének javítása.
Bitai Sándor, a Pápai Polgárőr Egyesület elnöke, régiófelelős 18 órakor úgy nyilatkozott, a város csendes, jogsértést eddig nem tapasztaltak a szolgálatban lévő polgárőrök.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!