Horgásznap: foglalkozások, játékok, bemutatók


2012-05-19 12:15:54  | cikk: mo  | fotó: mo, Babos Petra  | 


Horgásznap: foglalkozások, játékok, bemutatók főképe
A  horgászat szerelmesei gyakran mondják: a horgászati láz egy valós betegség és csak vízzel, friss és tiszta levegővel gyógyítható. Kiss Róbert, az Elekthermax Horgászegyesület tagja szerint bár külön kell választani a hobbi -és a versenyhorgászatot, de valahol mindkettőnek ez a mondat adja a sava-borsát. A hobbihorgászat „színtiszta” pihenés, a sporthorgászokat pedig mindenképpen a sikerélmény motiválja. Az biztos, hogy mindkettőhöz egy valami igazán lényeges: a türelem. Kiss Róbert érdeklődésünkre elmondta azt is, a horgászat rendkívül nagy odafigyelést, komoly előkészületeket és körültekintést igénylő tevékenység. Nem mindegy például, hogy milyen halra, milyen felszereléssel vadászunk és meg kell tervezni, mivel, milyen módon szeretnénk becserkészni a nagy halat, ha sikerélményre vágyunk.
A magyar horgász fő zsákmánya a ponty. Rendkívül sokféle módszert fejlesztettek ki ennek a halnak a kifogására a horgászok. Ez a halfaj alkotja a magyar horgász fogásának zömét és emiatt a legfontosabb horgászhal. A magyar vizekben azonban nemcsak a pontyra vadásznak a horgászok, jellemző az amur, a süllő, a harcsa és a keszeg is.

Az Elekthermax Horgászegyesület rögtönzött bemutatóval is szórakoztatta az Agrárexpo közönségét. Horváth Imre érdeklődésünkre elmondta, gyerekeket, felnőtteket egyaránt vártak a vetélkedőre, melyen az etetés folyamatába nyerhettek bepillantást. Egy hulahopp karika szimbolizálta azt a pontot, ahova az „etetőanyagot” be kellett hajítani. A másik feladat a boterősséget mutatta be az érdeklődőknek, ezzel együtt imitálta a nagyhal kifogását. Vagyis a bátor jelentkezőknek horgászbot segítségével kellett közelebb húzniuk magukhoz az egyesület egyik tagját vagy éppen egymást. Az egyesület ifjúsági és versenyfelelőse hozzátette, nem titkolt céljuk, hogy a játékokkal népszerűsítsék e sportág, illetve hobbi szépségét, és minél több fiatalt nyerjenek meg a horgászatnak. 

A nap folytatásában hamarosan megkezdik az elkészült halászlé kóstoltatását, zsűrizését, majd az eredményhirdetés után lovas bemutatók szórakoztatják a közönséget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!