Halászléfőző versennyel indult a Horgásznap


2012-05-19 10:34:25  | cikk: mo  | 


Halászléfőző versennyel indult a Horgásznap főképe
A tűz ropogásával, a bográcsok elhelyezésével és az első kevergetésekkel megkezdődött a Horgásznap ma reggel. Az Agrárexpo témavilágába, programkínálatába kitűnően illeszkedő, ám leginkább a szórakoztató, közönségcsalogató programelemek sorát gazdagító új kezdeményezés halászléfőző versennyel indult a mezőgazdasági szakkiállítás második napján.

A főzőversenyem hat bográcsban készül a halászlé, horgászegyesületek, baráti körök települtek ki már korán reggel, hogy elkészítsék a finomabbnál finomabb halételeket. Ki-ki a maga módján fűszerezi, s teszi bele szívét-lelkét, bízva abban, hogy a délutáni eredményhirdetésen az ő halászleve nyeri el a szigorú zsűri ízlését, tetszését. Van, aki a fűszerekre esküzik, van, aki csirkét tesz bele és van olyan is, aki a lényeget a főzési technikában látja: azaz a halászlevet sosem szabad keverni, csak átforgatni. Egy azonban biztos: hal nélkül mit sem ér az egész. A szervezők célja elsősorban az volt, hogy felhívják a figyelmet a tápanyagokban és ásványi anyagokban dús, egészséges élelmiszer, a hal fogyasztásának fontosságra. Az egészséges táplálkozás népszerűsítése egyébként az Agrárexpo egyik célja is, a tradicionális magyar ételek, kézműves sajtok, mézek, borok délutáni kóstoltatása is ezt a célt erősíti. 

A hagyományteremtő céllal megszervezett Horgásznapra számos sport-és hobbihorgász kilátogatott. A rendezvényen nemcsak a halászlé féltve őrzött receptjét fürkészhették ki az érdeklődők, hanem ízelítőt kaptak a horgászat nyújtotta élmények garmadából, vetélkedő keretében próbálhatták ki magukat haletetésből és megtapasztalhatták azt is, hogy mekkora erőt kell kifejteni egy nagy hal kifogásánál.

A gyerekek sem tétlenkedhetnek a mai napon. A Horgásznap programja számukra is tartogat izgalmakat: a horgászathoz szorosan kapcsolódó játékos vetélkedő mellett retro vidámpark, azaz népi játékok, szabadtéri, logikai és ügyességi játékok: fa körhinta, sajtlabirintus, lovagi torna, hordólovaglás, diótörő, gólyalábak és rönkjárók, célba lövés ágyúval, libikóka, óriás csúzli és egyéb izgalmak várják őket. Ezenkívül természetesen játszóházban is alkothatnak, természetes anyagok felhasználásával készíthetnek állatfigurákat gyékényből és szalmából, virágokat fából, csuhéból, agyagállatkákat festhetnek és kosarat is fonhatnak.

Délután is érdemes lesz kilátogatni az Agrárexpora, no nemcsak azért, mert az ízletes halászlé éppen addigra készül el, hanem azért is, mert a nagyrendezvény egy újabb különlegességgel, lófajta-és lovasbemutatókkal várja közönségét. A lovas vonal szintén újdonsága az Agráexponak, az állatkiállító térben eddig e csodálatos és elegáns teremtényt még nem láthattuk. Most azonban akár hosszan gyönyörködhetünk bennük.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!