Már ropják a táncosok a színpadon


2012-05-18 22:37:44  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Már ropják a táncosok a színpadon főképe
Ma este 19 órakor a pápaiak fellépésével megkezdődött a XI. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó a JMSZK színháztermében. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ valamint az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület közös szervezésében a kétnapos rendezvényen 13 együttes közel 400 ifjú táncosa lép a pódiumra, hogy a szakértő zsűri előtt megmérettesse néptánctudását. A találkozó, melynek kétévente városunk örömmel ad otthont - hiszen a sok fiatal táncos megjelenése derűt, vidámságot és színt hoz Pápa életébe -, idén dr. Áldozó Tamás polgármester fővédnöksége mellett zajlik.
A fesztivált 14 évvel ezelőtt az Örökség Gyermekvédelmi Egyesület hozta létre, azoknak a fiatal táncosoknak, akik a gyermekfesztiválokból már kinőttek, de a felnőtt rendezvényeken még korai lenne a részvételük. A szakmai zsűrit neves szakemberek alkotják: Kocsis Enikő Harangozó-díjas, Örökös Aranygyöngyös szólótáncos, koreográfus, Kökény Richárd, Harangozó-díjas táncművész, koreográfus, Örökös Aranysarkantyús szólótáncos, az Állami Népi Együttes tánckar vezetője, Ónodi Béla (a zsűri elnöke), néptáncpedagógus, koreográfus, a Népművészet Ifjú Mestere, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára, valamint az Örökség Egyesület képviseletében Varga Edit régiós elnök.
A találkozó első bemutatóját ma este a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája Réteg tánccsoportja tartotta. A táncokat Kocsis Enikő és Fitos Dezső tanította be. A pápaiakat a győri Etalon Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Kiscserókok csoportja követte a színpadon. Az est során fellépett még a Balatonfüredi Néptánc Együttes, a Kalyi Jag Budapestről, a pécsi Ifjú Mecsek táncosai, a felvidéki Zselízből érkezett Kincső Együttes, valamint a jászberényi Galagonya-Árendás Együttes. A jó hangulatú nap természetesen táncházzal zárult, a talpalávalót a Kőris zenekar szolgáltatta.
A táncosok egy része ma délután, a többiek pedig holnap reggel érkeznek, ezért az együttesek és vezetőik köszöntését holnap 16 órakor tartják a szervezők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!