Útnak indult a Feltámadási Kereszt Tétre


2012-05-18 19:01:22  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Útnak indult a Feltámadási Kereszt Tétre főképe
Május 12-én érkezett városunkba a magyarság összetartozását jelképező Feltámadás Kereszt, mely a csíksomlyói pünkösdi búcsúra tart. A kereszt ma továbbindult Tétre, hogy onnan már végső uticélja felé vegye az irányt. A pápaiak, mintegy 31 fő ma délután 17 órakor csendes mise, majd Szijártó László atya áldását követően gyalog, énekszó mellett kísérték le a szárnyas keresztet a Nagytemplomból a parkolóba. A zarándoklaton a város képviseletében Unger Tamás alpolgármester is részt vett, és a zarándokok között több civil szervezet tagjával is találkoztunk.
Rabi István, a Pápai Polgári Kör elnöke úgy fogalmazott, a 2004. december 5-i népszavazás volt a kereszt útnak indítója.
- Az a népszavazás arról szólt volna, hogy a Magyar Országgyűlés foglalkozzon a trianoni békeszerződés által határon kívül rekedt honfitársaink kettős állampolgárságával. Ez a népszavazás akkor meghiúsult, nagy fájdalmat okozva sokunknak, és nyilván a keresztény emberek keresztény választ adtak erre az eseményre, és a következő évben indult útjára a feltámadási jelkép - mondta a civil szervezet vezetője.
Kezdetben a jelkép a Balatonról, egész pontosan Zamárdiból indult Csíksomlyóra. 2012-ben már közel 3000 km-es utat tesz meg - melynek része a pápai is -, mielőtt eléri végcélját. Tétről a jövő héten viszik tovább Csíksomlyóra. Az ünnepség után székely testvéreink hozzák vissza gyalogos zarándoklattal, a Kárpát-medencét bejáró meghatározott útvonalon. A jelkép várhatóan Krisztus Király vasárnapján, advent előtti utolsó vasárnap érkezik vissza Sopronba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!