Jövőre megnyitják a Hagyományok Hegyét


2009-12-12 17:29:53  | cikk:  | 


Jövőre megnyitják a Hagyományok Hegyét főképe
Év végi összejövetelt szervezett a Hagyományok Hegye Egyesület ma délután. Az Öreghegyen található, Pápa legmagasabb pontjaként ismert dombtetőn jövő tavasszal elindul az a program, amely történelmi, néprajzi és természeti értékeinket mutatja be a látogatóknak.

A Hagyományok Hegye Egyesület ebben az évben alakult meg azzal a céllal, hogy feltérképezze, majd nyilvánossá tegye az Öreghegyen található 8,5 hektáros terület, a Hagyományok Hegye történelmi szellemiségét és értékeit.

A több civil szervezetet összefogó egyesület elnöke, Tóth Kálmán szerint a jövő év vízválasztó lesz. 2010 tavaszán ugyanis két program is várja majd az érdeklődőket. A Természet ösvényein és a Történelem útjain elnevezésű program keretében a bejelentkező csoportok megismerkedhetnek a hegyen található természeti kincsekkel, a Bakonyalja jellegzetes növényvilágával illetve az avar kultúrával, régészeti leletekkel, fegyverzettel és az őshonos állatfajtákkal.
Ebben az évben megtörtént a tereprendezés, és befejeződött az 50 nm-es épület felújítása is. A hosszú távú tervek között egy természetvédelmi, néprajzi és kulturális szabadidőközpont kialakítása szerepel.

A Hagyományok Hegye Egyesület tagjai összejövetelük alkalmával visszatekintettek az elmúlt esztendő eseményeire, és megtárgyalták a jövő év programjait, melyeket a tervek szerint már nagyobb nyilvánosság előtt kívánnak megrendezni.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!