Méltóságteljes megemlékezések


2009-08-16 14:04:12  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Méltóságteljes megemlékezések főképe
Vasárnap délelőtt tíz órakor kezdődött meg a Pápai Hősök Napja elnevezésű megemlékezés. Először a katonai hagyományőrzők felvonulását láthatták az érdeklődök a Lovasiskolától a Szent István útig. 10:15-kor a Március 15. téren, az ihászi csata emlékművénél tisztelegtek a huszárok, majd onnan a Korvin utcába vonultak, hogy megkoszorúzzák Lubienszky János, a pápai huszárezred egykori parancsnoka emléktábláját.
Az ünnepség az I. és II. világháborús emlékműveknél a pápai huszárok felvonulásával folytatódott, s egy szavalat és egy katonadal elhangzása után Nárai László, tábori lelkész mondott beszédet. Hangsúlyozta, hogy nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy honnan jöttünk és hova tartunk. Nem a dicső halottainknak van szükségünk a mi kegyeletünkre, hanem sokkal inkább nekünk rájuk, arra, hogy részesedjünk abból az örökségből, amiért a legszentebbjeink a saját vérüket is képesek voltak áldozni.
Utána helyezték el a kegyelet koszorúit az I. és a II. világháborús emlékműveknél.
A Pápai Hősök Napja bajtársi találkozóval zárul a Lovasiskolában.

Babos Petra

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!