Tisztújító nagygyűlés a MVGYOSZ Pápai Kistérségi Csoportjában


2012-05-15 21:41:48  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Tisztújító nagygyűlés a MVGYOSZ Pápai Kistérségi Csoportjában főképe
A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Pápai Kistérségi Csoportja tavaszi nagygyűlést tartott ma a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti nagytermében. Az ülésen a tagok többek között beszámolókat hallgattak meg az elmúlt év eseményeiről, eredményeiről valamint új vezetőséget választottak a következő öt évre. Az ülés a Pápai Musical Stúdió műsorával kezdődött, majd Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. A politikus beszédében kihangsúlyozta, a civil szervezetek életét érintő új koncepcióban gondolkodik a város. Olyan támogatási rendszert szeretnének kialakítani, amely minden szervezet számára egyenlő lehetőséget biztosít. Pápai székhellyel közel 50, Pápa környékén 80 cégbíróságon bejegyzett szervezet működik. A legkülönbözőbb célok ellenére egy közös bennük: nemes feladatként tűzték zászlójukra a támogatást, ezért megkülönböztetett figyelemmel él feléjük a város - fogalmazott beszédében az alpolgármester. Unger Tamás arról biztosította a jelenlévőket, bármilyen idők jönnek, bármilyen anyagi helyzetbe kerüljön a város, bármilyen helyi vagy országos támogatási rendszer lépjen is életbe, a fogyatékkal élők számára a városi támogatás nem csökken.
A köszöntőt követően Radics Ildikó, a körzeti csoport leköszönő vezetője beszámolójában ismertette az elmúlt év eseményeit. Mint mondta, próbálta képviselni a látássérültek érdekeit, segíteni őket, tájékoztatni őket a lehetőségekről illetve kirándulásokat, klubfoglalkozásokat szervezni számukra. Hozzátette, a kirándulások és a klubfoglalkozások megszervezése, lebonyolítása pénzfüggő kérdéssé vált, hiszen a gazdasági válság ezt a csoportot is utolérte. A jelenleg 100 fős csoport működését Pápa Város Önkormányzata a kezdetektől fogva támogatja, így a vezetőség anyagi támogatással és némi önrésszel az előző évben is különböző rendezvényekre juttatta el tagjait.
- Megyei szinten másfél évvel ezelőtt volt egy váltás, az új megyei vezető nagyon aktívan próbálja a mi kicsit passzív tagságunkat megmozgatni. Nagyon sok rendezvényünk volt a megyével közösen, de saját szervezésű programokat is rendeztünk. A változó jogszabályok miatt kereszttűzbe kerültek a rokkant nyugdíjasok, amely a mi tagságunkat is jelentősen érintette. Sok a tanácstalan ember, sokan kérik a segítségünket, és mi a lehetőségeinkhez mérten próbálunk segíteni és támogatni mindenkit - összegezte az elmúlt évet Radics Ildikó, aki a jelenlegi tisztújításon nem indul a körzeti csoport vezetőségi címéért. Döntését azzal indokolta, hogy meglátása szerint fiatalítani kell a vezetőséget.
Csehné Huszics Márta megyei elnök beszámolójában elmondta, a megyében hét körzeti csoport működik 510 fős tagsággal. Nagyon sok örömteli munkán van túl a szervezet, többek között részt vettek a balatonfüredi Romantikus reformkor című rendezvényen valamint októberben, a látássérültek napján színes programokkal várták az érdeklődőket a Fehér Bot Hetére és novemberben konferenciát szerveztek a rokkantsági járadék változásairól.
A megyei és a körzeti beszámoló meghallgatása után következett a jelöltválasztás. A tisztújítás eredményeként Illés Györgyné lett az új körzeti vezető, vezetőségi tagnak Szabó Károlynét, Paraicz Jánosnét, vezetőségi póttagnak pedig Toki Tivadarnét választotta meg a tagság.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!