Családban élni jó! - Felvonulás a családokért


2012-05-15 21:17:20  | cikk:  | 


Családban élni jó! - Felvonulás a családokért főképe
Utcai felvonulással és gyermek-játszóházzal ünnepelte a család nemzetközi napját a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete ma délután. A PÁNKE tagcsaládjai és az egyesület célkitűzéseivel egyetértő pápaiak – köztük a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének gyermeket nevelő tagjai – a Március 15. térről indultak, végigvonultak a Kossuth utcán, érintették a Böröczky dombot, a Beke utcát, majd a Jókai úton érkeztek vissza kiindulópontjukra, a Március 15. térre. Krasztel Lászlóné érdeklődésünkre elmondta, a felvonulás célja azonos egyesületük célkitűzéseivel: szeretnék, ha minél több fiatal vállalna családot, vagy akár nagycsaládot, azaz kettőnél több gyermeket. A PÁNKE elnöke úgy véli, a népességfogyás problémájának egyetlen megoldása a család, amely társadalmunk alappillére is. Krasztel Lászlóné hozzátette, a felvonulást második alkalommal rendezik meg, a program idén sokkal népszerűbb és látogatottabb volt, mint a tavalyi. Bíznak benne, hogy rendezvényeikkel egyre több fiatal nő és férfi figyelmét hívhatják fel a családalapítás jelentőségére.
A család nemzetközi napja apropóján szervezett programon Szakács Gergely református lelkipásztor köszöntötte a megjelenteket. Beszédében a család fontosságárólt. Elmondta, a család az a hely, ahol önmagunk lehetünk, ahol elfogadnak és szeretnek bennünket. Hozzátette, a keresztyén értékek sok helyütt találkoznak a PÁNKE célkitűzéseivel.
A rendezvényen a gyermekek is bemutatkozhattak, volt, aki fuvolázott, volt, aki verset mondott vagy éppen trombitált és voltak olyanok is, akik tánccal szórakoztatták a program résztvevőit. A zenés kikapcsolódást, könnyed szórakozást kínáló rendezvényen a gyerekeket kézműves játszóház várta.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!