Megkezdődött az idei Allegro Napok programsorozata


2012-05-14 19:53:32  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Megkezdődött az idei Allegro Napok programsorozata főképe
Az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény május 14. és június 9. között idén is megrendezi hagyományos év végi programját, az Allegro Napokat. A több héten át tartó program nyitányaként az Allegro AMI növendékeinek éves munkáiból nyílt kiállítás ma délután a Pedagógus Művelődési Házban. A képzőművészeti tárlat témája idén a tánc világnapjához kapcsolódott, és közel száz gyermek pályázatát bírálta el a napokban a zsűri. Öt korcsoport első három helyezettje vehette át a díjat a zsűri elnökétől, Drabant Andrástól, aki köszöntőjében röviden összefoglalta a kiállítást és a pályázatot is. A díjátadót követően versmondó versennyel folytatódott a rendezvény. A második alkalommal megrendezett versenyre, amely idén Weöres Sándor emlékét elevenítette fel, 20 tanuló jelentkezett két korcsoportban. A megmérettetés két részből állt: először az előre megadott Weöres Sándor verset, első korcsoportban az Árokparti kő, második korcsoportban pedig Az éjszaka csodái című költeményt szavalták el a zsűri előtt, majd egy szabadon választott művet adtak elő a diákok.
Szili Gabriella, az intézmény vezetője kérdésünkre elmondta, érdekes összehasonlítani az idei kiállítást az előző évekével, hiszen láthatóan fiatalodik a pályázók köre. Az intézményvezető megemlítette, az idei tanév a TÁMOP 3.2.11-es pályázat jegyében zajlott, a projektnek köszönhetően rengeteg témanap és szakkör gazdagította a már meglévő programokat. A tizenkét éve működő intézményben mind a négy művészeti ág: a zene, a képző-, a tánc- és az iparművészet oktatása is zajlik.
A program folytatásában május 16-án 14 órától zongoraverseny, majd 16 órától a fúvósok versenye, továbbá május 18-án 14 órától népdaléneklési vetélkedő kezdődik a Pedagógus Művelődési Házban. Június 9-én, az Allegro Napok zárásaként 18 órától Modern Táncgála várja az érdeklődőket a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. Az Allegro Napok után sem pihen az intézmény, hiszen június 2-ára nagyszabású gyereknapot szervez a Malom-tóra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!